Peti dan SERBIA FASHION WEEK-a obilježili Zvonko Marković i Vasilije Kovačev

0
1943

Modna publika u Novom Sadu je sa nestrpljenjem iščekivala nedelju jer su tog dana revije imala velika imena domaće i inostrane modne scene: Zvonko Marković i Vasilije Kovačev, a potom i kreator visoke mode iz Pariza Emerik Fransoa i čuveni portugalski brend Dielmar.

Najprije se predstavio Vasilije Kovačev kolekcijom pod nazivom Gypsy magic. Neobuzdanost, dinamičnost, mističnost, ljepota različitosti, kolorit koji slavi ljepotu života, avanturistički duh i još mnogo toga povezanog sa načinom života jednog lutajućeg naroda, sve to je Vasilije vješto dočarao ovom kolekcijom hrabro kombinujući materijale i boje. Ne samo njegove kreacije, nego i kompletan stajling, frizura, šminka, upotpunili su doživljaj i donijeli Vasiliju pohvale da je napravio najbolju kolekciju do sada. Bilo je ovo specijalno veče za njega jer je ovom revijom obilježio 15 godina uspješnog rada na domaćoj modnoj sceni.

 

Poznato je već da publika i mediji željno iščekuju revije dizajnerske zvijezde naše modne scene, Zvonka Markovića, pa je tako bilo i ovoga puta. Počeo je reviju kaputima sa predimenzioniranim kapuljačama koje odstupaju od linija ženskog tijela, nastavio sa elegantnim blejzerima, atraktivnim kombinacijama kožnih pantalona i tunika sa karnerima, a potom je prikazao ono što je njegov zaštitni znak kroz sve godine karijere – glamurozne haljine koje kao da su rađene da se ponesu na holivudskom ili nekom sličnom crvenom tepihu. Zvonko je koristio mnogo čipke i svarovski kristala i otkrio nam je da je skupocenu čipku nabavljao u Parizu. Ispraćen je sa scene ovacijama, inače netipičnim za modnu publiku, ali karakterističnim za njegove revije.

Večeras je završno veče Serbia Fashion Week-a. Modni Ritam će vam prenijeti utiske!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje