Pet navika srećnih ljudi

0
2087

I sami poznajete takve ljude – sve imaju u malom prstu, uvijek sve stignu, a pritom su i srećni. Ne, njih nije priroda posebno nagradila, oni su samo dobro organizovani i znaju šta žele. Usvojite navike srećnih ljudi i promijenite svoj život najbolje.

1. Pomirite se s “nesavršenostima”

Ovo je prva i najvažnija lekcija. Ako uvijek težite ka savršenstvu, nikada nećete biti srećni. Nakon svakog promašaja postoji novi dan i nove prilike, a čak neke sitne nesavršenosti oko kojih se brinete, drugi često neće ni primijetiti. Vaš duševni mir važniji je od savršenih kolačića i frizure iz časopisa.

2. Nabavite rokovnik i zapisujte stvari koje trebate obaviti

Svako jutro odvojite 10 minuta svog vremena i napišite popis stvari koje treba da obavite. Nemojte ići u detalje i postavljati sami sebi zahtjeve koje nećete moći ispuniti. Isto tako, ne budite lijeni i krenite u obavljanje poslova s popisa što prije kako biste kasnije imali više vremena za sebe.

3. Postavite prioritete

Uzmite malo vremena i dobro razmislite koje stvari su vam važne, a koje ne. Možda imate hobi koji vas više ne veseli, prijateljice koje vas zamaraju ili previše vremena trošite na uređivanje. Napišite svoje prioritete na papir i odreknite  se stvari koje vam ionako samo oduzimaju energiju.

4. Sve što radite radite sa srcem

Možda zvuči naivno, ali je istina – sve što radite s voljom, radit ćete bolje, a samim time biti srećniji i zarađivati više novca. Odlučite šta zaista želite raditi (a to je uvijek i ono što vam leži i čini vas srećnima) i sve što radite radite sa ciljem da dođete do toga. Ako trenutno niste u mogućnosti napustiti posao na kojem niste sretni, naučite neku novu vještinu ili nađite hobi koji vas čini srećnom.5. Stavite sebe na prvo mjesto

Bez obzira na sve, svaki dan odvojite barem sat vremena samo za sebe. Isključite mobilni, skuvajte kafu i uživajte u čitanju knjige, šetnji, spavanju ili bilo čemu što vas raduje. Bit ćete smireni tokom cijelog dana i imaćete više volje za rješavanje problema. Ako ste vi zadovoljni i smireni, bit ćete bolje društvo za druge.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje