Ovogodišnji 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo 2016 simbolizuje „jedinstvo različitosti“.

Prije nekoliko dana, snimljena je kampanja za predstojeći NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati početkom novembra u Sarajevu i tako tradicionalno i u kontinuitetu 37. put obilježiti održavanje državne BH sedmice mode.

0
1421

 

Ovogodišnji vizual modnog događanja 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo simbolizuje „jedinstvo različitosti“. Različitost je bogatstvo iz kojeg proizlazi snaga za ljepotu i kreativnost života. Svaki pojedinac je poseban i jedinstven – svi smo različiti ne samo fizički, nego i po svojim znanjima, vještinama, stavovima, osjećanjima i uvjerenjima.

„Kolekcija Orbis Inferno inspirisana je Danteovim krugovima pakla i lepezom različitih likova. U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost“, izjavila je Selma Bijedić koja će predstaviti kolekciju.

Kao zvijezde i zaštitna lica kampanje odabrani su Ines Jovanović, World Top Model BiH 2015. i Mevludin Bijelić, Best Model BiH 2013, modeli modne agencije ABC Models Mgmt International, koja osim u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, ima svoje predstavništvo u Zagrebu, Beogradu, Podgorici a do kraja ove godine otvara svoju kancelariju i u Beču. Ines i Mevludin za potrebe kampanje pozirali su u kreacijama talentovane Selme Bijedić iz Mostara, pobjednice takmičenja za mlade dizajnere Perwoll New Generation 2016.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje