Otvoren 37.NIVEA BIH FASHION WEEK Sarajevo: Brend Anastasija Fashion predstavio novu kolekciju večernjih haljina

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te su se pokazali kao dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inostranim dizajnerima u BiH.

0
1419

Kao i prethodnih sezona, pozivnica više se tražila za ovaj modni spetakl. U prepunoj dvorani u Domu oružanih snaga, u Sarajevu, zvanično je otvoren 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.

Čast da svečano otvori sedmicu mode, pripala je poznatoj bosanskohercegovačkoj dizajnerki Emini Husedžinović-Ibrahimović. Predstavila je svoju novu kolekciju pod nazivom Viktorijanska šuma, koja je inspirisana 19-tim vijekom kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Renomirani muški brand Jeordie’s pokazali su nam predivnu najnoviju kolekciju. Uživali smo i u svečanim haljinama modnog studija Anastasija fashion iz Banja Luke, te vjenčanicama studija Hills.

Za kraj ove večeri je ostao poznati dizajner Emir Medić iz Dizeldorfa, koji je porijeklom iz Doboja. Predstavio je svoju novu kolekciju Dazzle ss17.

“Ova kolekcija zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja  se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju promijeni na bolje”, kaže Emir Medić.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje