OTVARANJE U BEOGRADU: Serbia Fashion Week najavljuje najbolje izdanje do sada!

0
1476

 

Nacionalna nedJelja mode, Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svjetskih i domaćih modnih dizajnera i primijenjenih umetnika, biće održana od 9. do 16. novembra 2015. godine i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Serbia Fashion Week će biti svečano otvoren u Beogradu, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije revijom visoke mode.  Tako je Nacionalnoj nedjelji mode ukazana velika čast, jer će ovo biti prva revija ikada održana u  ovom prostoru izuzetne istorijske, arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Učestvovaće dizajneri koji su svoje kolekcije u julu predstavili u Parizu, na prestižnoj Nedjelji visoke mode – Eymeric Francois i Zvonko Marković.

– Ovo je revija koju već mjesecima dogovaramo i planiramo.  Obojica dizajnera učestvovali su na Nedjelji visoke mode u Parizu i tamo je njihova revija bila održana u velelepnom prostoru koji je kulturni spomenik.  Za njihovu reviju u Beogradu, htjeli smo isto to.  Visoka moda ne može biti prezentovana bilo gdje, potreban je prostor u koji će se takve kolekcije „uklopiti“. Znali smo da je jedini pravi izbor Dom Narodne Skupštine Republike Srbije. Nije bilo jednostavno dobiti ovakav prostor za otvaranje, ali uspjeli smo u tome, zahvaljujući tome što je Serbia Fashion Week manifestacija koja doprinosi  razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, a rad naših dizajnera predstavlja u svijetu    – objašnjava Svetlana Horvat, predsjednica Nacionalne nedelje mode SFW.

Kreacija Zvonka Markovića

Nakon svečanog otvaranja, program se nastavlja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, gdje će biti održane revije preko 70 modnih dizajnera iz Srbije, regiona i svijeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje