NOVI SAD: SERBIA FASHION WEEK od 6. do 11. aprila

0
1411

Internacionalni festival dizajna i mode – Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svjetskih i domaćih modnih dizajnera i primijenjenih umjetnika, biće održan od 06. do 11. aprila 2016. godine.

Tokom šestog izdanja Serbia Fashion Week-a, očekuje se više od 30.000 posjetilaca, dizajnera iz Srbije, regiona i svijeta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi. Nakon uspješog predstavljanja Serbia Fashion Week-a na njujorškoj nedjelji mode, modni spektaktl seli se u Novi Sad i polako uvodi ljubitelje mode u ono što ih očekuje u aprilu.

Sada već popularna akcija Serbia street style, dobila je novi naziv – Serbia street style: Balkan edition. Nakon pristizanja prijava fotografa iz više od 15 gradova i pet zemalja, Street style se proširio i pored Srbije dobio fotografe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Na ulicama Novog Sada, Beograda, Sombora, Apatina, Rume, Podgorice, Skoplja, Ugljenik i Kosovske Mitrovice organizovan je Street style. Svi oni koji vole modu i žive u navedenim gradovima, imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odijevanja koji traje od 03. do 10. marta. Street style svake godine postaje sve veći i veći.

Najbolji modni stil i cjelokupni utisak o street styleru biće određen pomoću broja share-ova na Fejsbuku na zvaničnoj stranici SFW. Serbia Fashion Week pored street styler-a nagrađuje i fotografe. Tri najbolja fotografa po procjeni stručnog žirija biće nagrađena izložbom u sklopu Show room-a, a najbolje plasirani fotograf dobiće i SPA vikend za dvoje. Ako i vi želite da učestvujete u ovoj akciji, od 03. do 10. marta nabacite osmijeh na lice i svoje omiljene krpice. Fotografije će biti objavljene 11. marta, na Facebook stranici Serbia Fashion Week-a, a najveći broj šerova, za koje imate vremena do 13. marta, odlučiće ko su dobitnici vrijednih nagrada.

Jedina licencirana Nedjelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svijetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svjetskih kulturnih centara. Glavni dio manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gdje ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje