NOVI SAD: Serbia Fashion Week i drugog dana u punom sjaju i glamuru

0
2332

Na samom otvaranju drugog dana Serbia Fashion Week-a svoje modele je predstavila kreatorka Milica Lazarević. Svečane večernje koktel haljine sa detaljima čipke, tila, perja i cvijeća na najbolji način prikazale su sve što nas očekuje u ovoм izdanju Serbia Fashion Week-a, a uzbuđenje nije krila ni Milica Lazarević.

“Ovo je sjajan projekat koji pomaže mladim, ali i afirmisanim umjetnicima, i sigurno će biti od velike koristi i ubuduće”, rekla je Lazarevićeva.

Reviju Miloša Miletića otvorila je mlada jutjuberka Marija Žeželj. Specifičnost ove kolekcije je u asimetričnim haljinama upadljivih boja sa detaljima krljušti, do raskošne bijele vjenčanice koja se može vidjeti na naslovnim stranama svhetskih modnih magazina.

Zatim je scenom, za vrijeme revije Višnje Knežević, zavladala etno- muzička i stilska atmosfera. Bose manekenke sa cvijećem u kosi nosile su široke lanene kombinacije ukrašene pletenim detaljima.

Drugi blok počeo je revijom Aline Sabau iz Rumunije. Pistom su dominirale kreacije crne boje sa čipkom, svilom, naborima i pufnastim rukavima, dok su se kao lajt motivi provlačili našiveni papagaji i šeširi od tila.

Uz zvuke instrumentalne muzike kreatorka Sabrina Beširević iz Bosne i Hercegovine prenijela nam je narodne motive na svojim kreacijama. Veliki izbor modela obojenih u žuto, zeleno, plavo i crveno nosilo je više od 15 djevojaka.

Foto: Dražen Žigić
Foto: Dražen Žigić

“Motivi koje sam najčešće koristila su lišće i masline, vodila sam se baroknim stilom i trudila da sve to izgleda aristokratski. Od materijala sam najviše koristila svilu, zbog ženstvenosti”, rekla je dizajnerka Sabrina Beširevič.

Foto: Dražen Žigić
Foto: Dražen Žigić

U kolekciji Milice Tričković dekoltirane haljine sa čipkanim i krznenim detaljima oduševile su prisutne i izazvale gromoglasne aplauze. Poneki kombinezon dokazao je da elegancija nije rezervisana samo za haljine. Kolekcijom su preovladavale crna, nježno plava i zlatna boja.

“Ovo je najbolja nedjelja mode na kojoj sam učestvovala. Bila sam u Kini, spremam se za Maltu, ali sam sigurna da će mi Serbia Fashion Week ostati najdraži. S pravom spada u pet najboljih nedjelja mode u Evropi”, rekla je Milica Tričković.

Prvi dan zatvoren je u velikom stilu, revijom Emerika Fransoe, oficijelnog člana Federacije visoke mode u Parizu. Avangardna kolekcija  nazvana Gejša. Kolekcija se sastoji od kože, kaiševa, korseta i rukavica. Svaka kreacija slavi ženstvenost i zavodljivost. Nesumnjivo najviše pažnje je privukla posljednja kreacija, dugi bijeli ogrtač čija je raskošnost dodatno pojačana bijelim rajfom od perja, koje je dosezalo i do reflektora.

Foto: Svetlana Braun

“Glavna inspiracija mi je bio kimono. Došao sam na ideju da od tradicionalne japanske nošnje napravim nešto moderno. Nije samo nedjelja mode iskustvo, već i sam dolazak u ovu zemlju i upoznavanje sa njom. Serbia Fashion Week promoviše mlade kreatore, što smatram veoma bitnim”, rekao je Fransoa, istinska zvijezda, kako u Parizu, tako i kod nas.

Večeras publika nestrpljivo čeka reviju Bate Spasojevića, a Modni Ritam će podršku pružiti i crnogorskoj dizajnerki Jeleni Roganović Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje