Novi Sad – grad visoke mode

0
2871

Posljednje veče Serbia Fashion Weeka-a otvoreno je revijama dvije dizajnerke Krisztin Martin iz Mađarske i Danijele Božić.

Gošća iz Mađarske prikazala je kolekciju tamnije boje u kombinaciji sa narandžastom i plavom sa neobičnim kragnama, koje je kombinovala sa lakovanim rukavicama.

Mlada uspješna dizajnerka Danijela Božić, nakon posjete Bjelorusiji i Malti, obradovala je novosadsku publiku svojom Black tie kolekcijom kojom dominira čipka i svila. Kako dizajnerka navodi, njeno stvaralaštvo namijenjeno je sofisticiranoj i samouvjerenoj ženi.

Drugi blok bio je rezervisan za gošće iz Bosne i Hercegovine i Rumunije. Belma Tvico – Stambol predstavila je kolekciju bogato ukrašenih haljina crne, bijele, bež i zelene boje. Svoju reviju završila je predstavljenjem vjenčanice. Nešto drugačija bila je revija rumunske dizajnerke Andree Dogaru. Njenom kolekcijom dominirale su drečave boje, a odjeća je bila asimetričnog oblika.

Andrea Dogaru

Još jednu isključivo mušku kolekciju na ovogodišnjem Serbia Fashion Week-u predstavio je rumunski dizajner Florin Dobre. Šarena odjela, uske pantalone i cilindri činili su njegovu kolekciju jedinstvenom.

Poznata dizajnerka Verica Rakočević oduševila je novosadsku publiku. Ženski seksepil izrazila je suptilno elegantnim i lepršavim haljinama. Njenu reviju pratio je gudački kvartet, čiji je dirigent bio njen suprug Veljko Kuzmančević.

Foto: Marija Radosavljević

Za sam kraj ovog modnog dešavanja u Novom Sadu, predstavljena je kolekcija Vampires francuskog dizajnera visoke mode Eymerica Fransoisa. Ovaj kreator predstavio je elegantne crne haljine, prošarane šljokicama i ukrašene najfinijom čipkom, perjem i velikim mašnama. Eymeric je publiku digao na noge i bio je nagrađen velikim aplauzom.

Ovim glamuroznim događajem, završen je revijalni dio Serbia Fashion Week-a, a sjutra će biti održan Serbia Fashion Awards, dodjela srpskih modnih nagrada.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje