NOVA KOLEKCIJA INES JANKOVIĆ: Kontradikcija kao savršen balans

0
2986

 

Srpska dizajnerka Ines Janković predstavnica je INES atelier brenda koji sve češće nose poznate dame iz svijeta mode i muzike, kao i priznate glumice i književnice. Stil ove uspješne dizajnerke prepoznatljiv je po osjećaju ženstvene moći i samopouzdanja, bez odricanja udobnosti.
Karakteristike po kojima ističe svoje modele su forma, kroj i konture, kao i neprolazna estetika i dodir bezvremenskog glamura.

Poznata srpska dizajnerka je početkom mjeseca predstavila svoju najnoviju kolekciju za proljeće/ljeto 2015. pod nazivom Contradiction. Tu kontradikciju Ines je prikazala u odnosu dvije ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nježna, krhka i nezaštićena: dvije potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršen balans.

Kontradikcija je kod Ines predstavljena u vidu geometrijskih formi sa primjesama elemenata pop arta i art deco-a. Mekani, nježni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao sto su koža ili detalji izrađeni od metala.

INES atelier predstavlja mlad domaći modni brend, namijenjen elegantnoj ženi, prefinjenog ukusa i izraženog karaktera. Dizajnerka Ines Janković školovala se u prestižnim italijanskim Univerzitetima, IED u Firenci i Rimu i Istituto Marangoni u Milanu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje