NJUJORK JE ZOVE: Marina Mićanović uskoro na ART HEARTS FASHION FW16

1
2743

Već odavno je imala planove i veliku želju da svoju kreativnost i ljubav prema umjetnosti predstavi van granica Srbije, a da i one nemoguće želje postaju moguće, uvjerila se i dizajnerka Marina Mićanović.

Svoju kolekciju predstaviće na Art Hearts Fashion Week-u koji će se održati od 15. do 18. februara u sklopu New York Fashion Week-a.

“Sve je počelo zapravo kada sam odlučila da želim negdje drugo da se predstavim, a da to nije Srbija. Pisala sam Berlinu i Njujorku, jer sam smatrala da moje kreacije najvise liče na ova dva grada. Od septembra je sve krenulo i potpuno samoinicijativno… i tako je sve počelo”, otkriva Marina za naš portal.


U decembru je već sve bilo dogovoreno, a Marina je uprkos velikoj tremi odlučila da napravi veliki korak.

“Čini mi se da još nisam potpuno svjesna, što je možda dobro, a vidim da su drugi oko mene više uzbuđeniji! Možda i zbog mojih priprema i posla sada, ali na momente kad izgovorim u sebi osjećam baš ogromno uzbuđenje i zadovoljstvo zbog ovakve prilike.”, rekla je dizajnerka.

I poslije nekoliko padova u poslu vezanog za modu, Marina ipak nije odustala. “Kao da me nešto vuklo i držalo na tom putu, jer baviti se modom u Srbiji zaista nije lako.”

Kolekciju koju će predstaviti u najpopularnijoj destinaciji SAD-a je povezana sa njenim dosadašnjim radom i taj lični pečat je svakako već prepoznatljiv.

“Povezaću dva segmenta koja se malo razlikuju, ali su povezana. Koristim trake od kojih mogu da se igram sa najrazličitijim formama koristeći te detalje na svim odjevnim komadima, tu je i nezaobilazna geometrija i asimetrija prilagođena ženskom tijelu i nosivosti. Elementi punk-a, baroka i strogih linija su moja kombinacija za sljedeću sezonu”, zaključuje Marina.

Mićanovićeva put u Njujork još u potpunosti ne može da zamisli, jer vjeruje da je Njujork druga dimenzija i drugačija energija.

A mi se, kao i Marina, nadamo da će ovaj put biti velika odskočna daska i da ćemo kolekcije domaćih dizajnera uopšte, često gledati na svjetskim revijama.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje