NIKŠIĆ: Održan Kup Crne Gore u DOTA 2

Prva crnogorska liga elektronskog sporta pokrenuta je 2013. godine, a trenutno se za titulu prvaka države bori 21 ekipa

0
1182

Proteklog vikenda nikšićki Tehnopolis otvorio je vrata ljubiteljima virtuelne zabave i zajedno sa E-Sports Savezom organizovao Kup Crne Gore u jednoj od najpopularnijih video igrica na svijetu “Dota 2”.

Takmičili su se gejmeri četiri najbolje crnogorske ekipe, “Gejming Haus”, “Kaćo Marino”, “Genuine Dota” i “Selected”, a nagradni fond je bio računarska oprema i 500 eura. Titula pobjednika Kupa pripala je ekipi “Selected” koja je u finalu savladala “Gejming Haus” rezultatom 2:0. Finalistima su uručene nagrade u kompjuterskoj opremi brenda “Aula”, koje je obezbijedio sponzor “Stratus”, dok je trofej uručio IPC Tehnopolis, domaćin okupljanja ”gejmera”.

“Sa Tehnopolisom smo potpisali saradnju tako da ćemo od oktobra zajedno organizovati lige u Dota 2 , CSGO-u i Lolu-u. To su  tri najpopularnije platforme za igrice“, kazao je Filip Šoć, direktor E-Sports Saveza Crne Gore (ESSCG) koji je osnovan 2012.godine.

Do sada su organizovali preko 50 liga i različitih turnira –  „Dota 2“, „League of Legends”, “CS:GO”,  “FIFA”…

Prva crnogorska liga elektronskog sporta pokrenuta je 2013. godine, a trenutno se za titulu prvaka države bori 21 ekipa.

Da je moguće spojiti užitak i dobru zaradu Šoć navodi primjer prošlogodišnjeg svjetskog “Dota 2” prvenstva sa nagradnim fondom od preko 20 miliona dolara, dok se za ovu godinu očekuje da će premašiti 30 miliona.

Da video igre profesionalnim igračima mogu donijeti dosta novca pokazuje primjer dvadesetogodišnjeg Nikole “Niko” Kovača iz Brčkog. On je najplaćeniji profesionalni igrač video igara u istoriji i za pola miliona dolara prešao je iz njemačkog tima “Mousesports” u čuvenu kalifornijsku ekipu “FaZe Clan”. Kovača trenutno smatraju najboljim igračem “CS:GO” na svijetu, a ugovorom od pola miliona dolara oborio je rekord koji je držao Adil ”SrceaM” Benrilton, kada je u septembru 2015.  za 160.000 dolara prešao iz “Gamers 2” u “Titan”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje