NEDJELJA VISOKE MODE U PARIZU: Istorijski uspjeh Zvonka Markovića

0
1622

Zvonko Marković, prvi je dizajner iz Srbije, ali i iz istočne Evrope uopšte, koji je učestvovao na najprestižnijoj modnoj manifestaciji – Nedjelji visoke mode u Parizu (Paris Haute Couture). Njegova revija održana je u velelepnom zdanju palate Brongniart, a odmah posle Markovića, predstavio se i francuski dizajner Eymeric Francois.

Kolekcija pod nazivom Ponoćna leptirica (Midnight Butterfly) kruna je dosadašnjeg Zvonkovog rada. Izrađena je od luksuznih materijala:  čipke, svile,  jagnjeće kože, kože pitona i anakonde, tila, svilenog žoržeta, muslina. Kolekcija je u crnoj, zlatnoj i lješnik boji, a svaki komad odlikuje preciznost u izradi i mnogo ručnog rada.

Ideja o Zvonkovoj reviji u Parizu potekla je od Svetlane Horvat, predsjednice Serbia Fashion Week-a i Donalda Potarda (dugogodišnji direktor u kući Jean Paul Gaultier) predsjednika žirija Serbia Fashion Week-a koji je dva puta dodijelio Markoviću nagradu za najboljeg dizajnera.

Francuski modni dizajner Eymeric Francois, modni novinar Marcellous Jones i legendarni modni pres ataše Beatrice Manson, takođe su vjerovali u Markovića i svi zajedno omogućili da se desi najvažniji dan u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Zahvaljujući ljudima koji su u njega beskrajno vjerovali, Marković je dobio priliku da svoj raskošni talenat prikaže cijelom svijetu.

“Zahvaljujem od srca Federaciji visoke mode Francuske koja mi je pružila šansu da se predstavim u okviru ovako važne manifestacije. Presrećan sam jer za svojih 18 godina nisam dobio ovoliko pohvala koliko sam ovdje dobio za jedan dan”,  izjavio je je Marković poslije revije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje