NEDJELJA MODE U ATINI: Vasilije Kovačev i Boško Jakovljević oduševili Grke

0
1267

Na najznačajnijoj Nedjelji mode Grčke, Athens Xclusive Designers WeekAXDW,  23. oktobra su srpski dizajneri Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev  imali najzapaženije revije, propraćene gromoglasnim aplauzima.

Pored uspješne karijere koju je kao dizajner izgradio u Srbiji, Boško Jakovljević se, posredstvom Serbia Fashion Week-a predstavio i inostranoj publici i to uz novu kolekciju Dekadence. Dekadence obiluje zanimljivim detaljima od čijih modela su možda i najupečatljiviji oni od papira! Naime, radi se o balončićima koji se koriste za dijaloge u stripovima, na kojima su bili ispisani poznati grčki izrazi, poput “moro mou”, “ti kaneis”, “ola kala” i slični, što je izazvalo oduševljene Grka prisutnih na Boškovoj reviji.

 Boško kaže da je ova kolekcija predstavljala veliki izazov za njega:

– Utisci iz Atine su neopisivi. I publika i kritičari bili su oduševljeni, a mediji su sjajno ispratili reviju na kojoj se pojavilo i mnogo poznatih ličnosti iz njihovog javnog života. Dobio sam nekoliko poslovnih ponuda koje uključuju saradnju sa buticima, kao i poziv da i sljedeće godine nastupim na Atinskoj nedelji mode. Novom kolekcijom sam želio da predstavim modu na malo drugačiji način, da naglasim kako ona ne smije da nam bude opterećenje, već zabava. Smatram da treba da je nosimo onako kako se to nama sviđa, a ne da robujemo razmišljanju šta će ko da nam kaže.

Modni sladokusci su tokom Athens Xclusive Designers Week-a uživali i u novoj kolekciji sjajnog Vasilija Kovačeva. Miljenik srpske modne scene ubrzo je postao i miljenik Grka koji su ovacijama ispratili njegovu reviju.

 – U Atini nas je dočekalo i ispratilo sunce, ali to nije bio slučaj i dva dana između, dok su trajale naše revije. Valjda je trebalo da zasijamo mi, što smo svakako i uradili. Vratili smo se puni utisaka. Pored oduševljenja stranih novinara i publike, opušteni i nasmijani domaćini bili su takođe razlog da takvi budemo i mi – zadovoljni i nasmejani. – izjavio je Vasilije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje