NE OTKRIVAJTE SVE: Pet sitnica koje bez problema možemo prećutati partneru

Ljubavna veza temelji se na iskrenosti, ali to ne znači da sa svojim partnerom trebate podijeliti baš svaku sitnicu. Nekad će biti bolje ako prećutite neki detalj.

0
1020


1. Mislite da je konobar u vašem kvartovskom kafiću jako sladak. 

Ako se u vašem životu nalazi osoba koja ugrožava vašu vezu, taj problem svakako trebate riješiti sa svojim partnerom. No, ako mislite da je neko tek sladak, npr. konobar u kafiću, to i ne morate priznati nikome osim najboljoj prijateljici dok ispijate zajedničku kaficu. Postavite sebi pitanje: Šta dobijam s otkrivanjem ove činjenice svom partneru? Vjerovatno, tek nepotrebnu i nevažnu svađu.

2. Ne sviđa vam se kako kuva njegova mama 
S partnerom vrijedi porazgovarati ako se njegovi roditelji odnose prema vama neprilično ili s nepoštovanjem. No, to što ne volite kako kuva njegova mama, ili smatrate da je njegov tata ponekad dosadan sa svojim pričama iz mladosti, to nema smisla spominjati. Ljudi su osjetljivi kada se kritikuju njihovi roditelji i porodica, pa manje nesavršenosti nema smisla isticati.


3. Vaš partner nikad ne bi pobijedio na ‘Ja imam talenat’
On nema baš nekog talenta za pjevanje, no predstavlja mu veliko zadovoljstvo kada omiljenu melodiju pjevuši ispod tuša. Ne trebate mu govoriti da nema sluha, jer to vjerovatno zna i sam. S druge strane vaše bi kritikovanje moglo samo povećati njegove nesigurnosti.

4. Ne sviđa vam se njegov prijatelj iz srednje škole 

Ako vas njegovi prijatelji izbjegavaju, vrijeđaju ili ponižavanju, to je pouzdani znak da morate ozbiljno porazgovarati sa svojim partnerom. No, ako su vam samo dosadni, pripazite šta ćete o njima reći svom dragom. Negativni komentari mogli bi natjerati vašeg partnera da bira između vašeg društva, i društva prijatelja iz školskih klupa.

5. Neko vam se udvarao sinoć
Izašli ste u grad s prijateljicama, te ste se bez ikakve namjere našli u središtu interesa nekog tajanstvenog neznanca. Dok god niste uzvratili interes, vaš partner ne treba znati da vam se neko nabacivao. Priznate li mu tu činjenicu, u njemu biste mogli izazvati nepotrebnu ljubomoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje