NAJVAŽNIJI BROJ PRATILACA: Koliko zapravo zarađuju blogeri?

0
2118

Uticaj modnih blogera svake godine raste, a samim tim i njihove zarade koje nerijetko godišnje premašuju milionske iznose. Magazin WWD nedavno je objavio podatak da cijena jednog Instagram posta najpopularnijih blogerki iznosi između 5 000 i 25 000 dolara što je gotovo pet puta više nego što je objava na popularnoj društvenoj mreži koštala prije godinu i po dana.

Osim toga, izvor njihove zarade je i partnerski marketing koji imaju sa mnogim kompanijama, a često sklapaju i druge vrste saradnje sa velikim brendovima, kao što su angažmani u svojstvu modela ili im se pruža mogućnost da kreiraju sopstvenu liniju proizvoda. Zahvaljujući tome, mnogi blogeri godišnje zarade između milion i tri miliona dolara. Ta cifra iznosi i mnogo više kada je riječ o najuticajnoj blogerki na svijetu Chiari Ferragni koja je prošle godine zaradila 7,5 miliona dolara.

Koliko će ko od blogera zaraditi zavisi od njihovog uticaja koji se sve češće mjeri po broju pratilaca na Instagramu. Ubjedljivo najviše sljedbenika, više od pet miliona, ima Chiara Ferragni, a slijede Amie Song i Jules Sarinana sa po nešto više od tri miliona.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje