NAJMLAĐI DIZAJNER NA SFW: Stefana Ristića inspirisale moćne žene

0
2573

 

Devetnaestogodišnji Stefan Ristić predstavio je svoju kolekciju The Monarch na nedavno završenoj Nedjelji mode u Novom Sadu. Mladi dizajner za modu se odlučio jer na nju gleda kao na socijalni fenomen koji je zajednički mnogim oblastima ljudskih aktivnosti i razmišljanja. Danas kada je, kako kaže, sve već viđeno, moda za njega predstavlja veliki izazov, jer smatra da još uvijek postoje mnoge stvari koje se mogu pokazati.

Kolekcija The Monarch inspirisana je moćnim ženama sa revolucionarnim idejama, ženama koje su nekada vladale svijetom i ostavile dubok trag u istoriji ljudskog društva. U imaginarnom svijetu autora, vladarke nose odjeću crne i bijele boje, ukrašenu brojnim detaljima. Spoj oštrih krojeva i mekih, nježnih materijala obilježile su ovu kolekciju. Najupečatljiviji dio kolekcije bilo je iscrtavanje “beskonačnog čvora” – kako je dizajner nazvao pentagram, preko lica modela.

“Ideja je bila da pentagramu vratim stari sjaj, da ga ponovo predstavim kao simbol istine i čistote”, rekao je Stefan.

 

Na prvom dijelu kolekcije Ristić je radio dva mjeseca, dok je ostatak modela još uvijek u pripremi tako da će cjelokupna kolekcija biti predstavljena sredinom juna u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje