MUŠKI SVIJET: Kako pustiti i održavati bradu

0
3712

Postoji vjerovatnost da ste obdareni baby face izgledom i vaše lice nikada neće biti uljepšano bradom. Za one koji pak imaju tu sreću (nekad i nesreću) da se mogu pohvaliti nečim nalik bradi, spadate u srećnike jer je ovo vrijeme kada navodno djevojke padaju na muškarce s bradom.

Ako ste se odlučili kako je došlo vrijeme da i vi uđete u klub modernih muškaraca, izdvojili smo par savjeta poznatog frizera iz Los Angelesa, Christiana Olvere.

1. Imajte strpljenja

Možda vam se čini kako u početku jedva raste, izgledate kao kokot poslije bitke u nelegalnom borilištu, poželite sve obrijati, ali budite uporni. Izdržite, pustite da raste. Za pravu bradu je potrebno bar mjesec dana puštanja i tek onda možete reći kako je sve spremno.

2. Prihvatite svrbež

S vašom novom bradom ćete dobiti i novog prijatelja, svrbež. Činit će vam se kao da ste uz bradu dobili i buve jer će vas svako malo svrbjeti na različitim mjestima. Taj svrab nestaje za nedjelju do deset dana, ali se može i smanjiti ako tu i tamo počešljate bradu.

3. Perite to čudo

Brada je kao i kosa, treba se prati. Zato, kada se tuširate i šamponirate, bacite koju šaku na vašu bradu i dobro je operite. Nije baš lijepo kada imate neke čudne ostatke u vašoj novoj bradi.

4. Omekšajte grm

Možda će vam zvučati glupo, ali ulja za omekšavanje brade stvarno postoje i vrlo dobro obavljaju svoj posao. Ako ne znate kuda krenuti, skok do najbliže kuće hemije i upitajte zgodnu radnicu gdje stoje ulja za bradu.

5. Izbjegnite oštro

Brada ne bi trebala završavati na vašem licu. Neka raste prirodno centimetar – dva iznad vaše Adamove jabučice i tada je možete skratiti trimerom. Niko ne voli oštre prijelaze na čudnim mjestima.

6. Oblikujte vaše lice

Imate okruglo lice? Oblikujte četvrtastu bradu. Svako može pronaći svoju idealnu dužinu i oblik. Ne morate u svemu kopirate lica s postera. Pronađite svoj oblik.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje