MODA SA VIŠIM CILJEM: Marina Mićanović u humanitarnom projektu za obnovu srpske crkve u Njujorku

0
1667

 

Modna dizajnerka Marina Mićanović svoju novu kolekciju će predstaviti 24. aprila u Njujorku. To je njeno treće predstavljanje u ovom svetskom modnom centru. Naime, nakon dva izuzetno zapažena učešća na njujorškoj nedelji mode, stigao je poziv za novu reviju. Ovoga puta njena revija biće održana sa humanitarnim ciljem, a to je obnova crkve Sveti Sava u Njujorku koja je izgorela u požaru prošle godine. Ovo prelijepo zdanje bilo je jedno od značajnih obilježja grada, pa su se oko njegove obnove okupili, ne samo predstavnici srpske zajednice, nego i drugi stanovnici Njujorka.

Revija će biti održana u ekskluzivnom prostoru Domenico Vacca na Menhetnu, a po njenom završetku biće održana tiha aukcija gdje će se sakupljati sredstva za obnovu crkve Sveti Sava.

“Bila sam potresena i šokirana kada sam čula vijest o požaru koji je uništio crkvu. Kada mi je upućen poziv da učestvujem na humanitarnoj reviji sa još nekolicinom mojih inostranih kolega, ni trenutka se nisam razmišljala. Iako sam već imala planove za april koji su se odnosili na moju reviju u Portugalu, sve sam to otkazala i prolongirala. Nadam se da će ljudi u velikom broju podržati ovu akciju. Kolekcija je spremna, dorađujem neke finese i uskoro pakujem kofere i krećem put Njujorka. Otići ću desetak dana prije revije, jer ću obaviti i fotografisanje modnog editorijala”, objašnjava Marina Mićanović.

U novoj kolekciji Marine Mićanović dominiraju bijela, crna i roze boja. Materijali su prirodni, a najviše je zastupljena svila. Modele odlikuju elegancija i pročišćene forme, ležernost, lepršavost i mekoća. Prisutni su geometrijski detalji karakteristični za Marinu Mićanović, kao i kombinacija nježnih i mekanih materijala sa kožnim aplikacijama. Takvi kontrasti su Marinin prepoznatljiv vid komunikacije kroz modno stvaranje.​

 

Fotogra​fije kolekcije: Aleksandar Petrović

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje