MODA: Pet stilskih grešaka koje žene prave ( i kako ih izbjeći)

0
3159

Stil je izraz naše ličnosti koji izražavamo kroz odjeću koju nosimo. Međutim, trendovi ponekad naprave tanku liniju između modernog i neukusnog. Evo nekoliko najčešćih stilskih grešaka:

 

1. Nošenje odjeće koja je suviše široka za vašu građu i oblik tijela

Većina žena misli da višak kilograma može da sakrije ispod široke odjeće. Ipak, to nije uvijek tako. Uska haljina tvrđeg materijala bi možda bila bolji izbor. I modne blogerke se trude da isprate trendove, pa široke pantalone kombinuju sa širokim majicama – iako za tim nema potrebe.

2. Nakit nije neophodan

Mnoge žene se vode time da će jednostavnu odjevnu kombinaciju učiniti zanimljivijom ako joj dodaju koji komad nakita. Pa to bude i ogrlica i pojas ili narukvica koja na kraju ipak bude višak. Modna blogerka Kristina Bazan nosi upečatljivu ogrlicu i leopard pojas. Mi glasamo samo za pojas. Ljepota leži u jednostavnosti.

3. Rese na golom tijelu nisu seksi

Zlatno pravilo je da ako želimo da istaknemo noge, gornji dio ćemo pokriti. I obrnuto. Blogerka Mišel zna da iznese svaku kombinaciju, ali ovo je promašaj –  rese gore, rese dolje, golo tijelo i ultra visoke štikle – zavrtjelo nam se u glavi. Ovo nije seksi, izvini Mišel.


4. Nošenje trenerke svuda

Trenerka jeste udobna, ali nije dio komada koji treba da nosite kada želite da ste šik i originalne. Trenerka je za kućne varijante, treninge, dnevnu šetnju ili slično, a nikako ne za odlazak na kafu do grada. Blogerke danas trenerke ili pantalone koje liče na istu nose u svim prilikama – mi kažemo NE!

5. Nošenje iscijepanih farmerica sa upečatljivom obućom

Iscijepane farmerice su potpuni hit i ove sezone. Ali kako ne treba da ih nosite pokazuje kombinacija ispod – ove sandale su same po sebi dovoljno upečatljive, uz to i majica na pruge koja odvlači pažnju. U totalnom smo haosu! Ove farmerice su previše napadne za ostatak outfita.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje