MILENA ĐURĐIĆ – Početak rada sa kožom – pun pogodak!

0
1526

Crnogorska dizajnerka Milena Đurđić zatvorila je prvo veče Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro kolekcijom pod nazivom Dojč cafe. Kolekcija je inspirisana prvim crnogorskim sitkomom na kojem je dizajnerka radila kao kostimografkinja.

Milenine kreacije su praktičnošću i kreativnošću sve prisutne ostavila bez daha. Pored predivnih kombinezona, haljina i pantalona, zapazili smo i kožne komade koji su izgledali potpuno svjetski.

“Prvi put radim sa kožom i drago mi je da se ljudima dopalo. Volim da se igram sa konstrukcijom, pa mi to pomaže da u modnom svijetu među sve više dizajnera ostanem drugačija”, rekla je Milena za Modni Ritam.

Kolekcija ima modernu i urbanu priču, ali nosi i istorijske elemente iz 50-ih, 60-ih godina, poput volana, karnera, romantične i elegantne siluete, a ovog puta sve to akcentovano sa kožom.

“Prvi put je u mom ateljeu rađeno sa kožom, ali moram da naglasim da će to i dalje biti prisutno. Radiće se po porudžbini, imamo palete boja kože, a vidim da su večeras upravo za te komade najbolje reakcije”, dodaje dizajnerka.

Đurđićeva smatra i da je čar svakog dizajnera, da ne radi nešto po šablonu, nešto što je kliše – već viđeno, već da pokuša makar detalje ili konstrukcijom da napravi nešto drugačije.

“Modni svijet je toliko napredovao, da je veoma teško izdvojiti se, ali ko želi uvijek može da napravi dobru priču”, kazala je Milena.

Veliku pažnju na samoj reviji privukla je i originalna majica, a ideja je nastala noć prije revije tokom preslušavanja muzike za nastup.

Pogledajte kolekciju Milene Đurđić sa prve večeri Mercedes-Benz Fashion Week-a Montenegro.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje