MILANO FASHION WEEK: Tri srpske dizajnerke predstavile kolekciju u prestonici mode

0
3590
  1. septembra, u vreme održavanja Milan Fashion Week-a, svoje nove kolekcije u jednoj od omiljenih modnih prestonica sveta, zahvaljujući ugovoru koji je sa ovom platformom potpisao Serbia Fashion Week, predstavile su naše istaknute dizajnerke Marija Šabić, Hana Sirćo i Milica Tričković. Kako se uspešna saradnja nastavlja, Marija Šabić se nakon sjajnog prošlogodišnjeg predstavljanja vratila na modnu pistu Milana, a tokom takmičenja za mlade talente, Serbia Fashion Week dobio je počasno mesto u žiriju koji je između ostalih činila i predsednica Serbia Fashion Week-a, gospođa Svetlana Horvat.

Povodom uspešnog predstavljanja u Milanu, predsednica Serbia Fashion Week-a izjavila je:

“Velika je stvar za srpsku modu što je imala tri predstavnika u Milanu tokom Milano Fashion Week-a. Dva mlada dizajnera koja su pokazala svoj raskošni talenat, Hana Sirćo i Milica Tričković i u jednoj od modnih prestonica sveta, Milanu, zainteresovali su medije i modnu javnost Evrope za svoj rad. Marija Šabić je po ko zna koji put dokazala da je modni velikan te smo ponosni gde god da nas u svetu ona predstavlja. Ono što smo sigurno postigli dosadašnjim radom jeste da kada se i na ovako velikim Nedeljama mode najave kreatori iz Srbije, publika i mediji sa pažnjom, uvažavanjem i nestrpljenjem iščekuju da vide njihove kolekcije”.

Puna utisaka, tek što se vratila iz Milana, dizajnerka Marija Šabić izjavila je:

“Privilegija je po drugi put biti pozvana od strane Mad Mood platforme u okviru Milano Fashion Week-a, a isto tako je privilegija biti delegiran od strane Serbia Fashion Week-a za prikazivanje moje najnovije kolekcije za 2018. godinu. Svaki kreator bi bio počastvovan ovakvim tretmanom. Nakon izvanrednog photoshooting-a koji su obavili najveći italijanski profesionalci i modne revije, prezadovoljna sam reakcijama i interesovanjem koje je kolekcija izazvala. Milano je pored Njujorka i Pariza najveći modni centar sveta, a dobar je osećaj biti deo svetske modne scene. Očekujem nastavak i pozitivni trend već postojeće saradnje u Milanu”.

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi biće održan od 20. do 26. novembra, dok će Serbia Fashion Awards biti održan 27. novembra ove godine. Uz učešće više od 50 kreatora iz celog sveta, Novi Sad će imati priliku da ugosti i jednu od najvećih modnih zvezda na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje