LJUBAV: Tri zbunjujuća znaka da (ni)ste zaljubljeni!

LJUBAV: Tri zbunjujuća znaka da (ni)ste zaljubljeni!

0 567

Ljubav se najčešće opisuje kao čin zadovoljavanja osnovnih emocionalnih potrebe te kao intenzivan osjećaj bliskosti između dvije osobe. Znate li je prepoznati?

Ova tri znaka mogu biti čin prijateljstva, kratkotrajnog flerta i romantične ljubavi zbog čega su neki pojedinci zbunjeni vlastitim emocijama kada ih primijete u odnosima s osobama suprotnog pola.

1. Zabava

S njim vam je uvijek zabavno? To ne mora biti znak i da ste zaljubljeni u njega. Neko ko shvata vaš smisao za humor i često vas nasmijava ne mora biti i čovjek vašeg života nego tek odličan prijatelj. Niko vam ne zabranjuje da uživate u toj platonskoj vezi i nakon što upoznate gospodina ‘Pravog’.

2. Leptirići

Uzbuđenje koje mnogi nazivaju leptirićima u stomaku, često se povezuje sa zaljubljivanjem, iako to nije uvijek slučaj. Pojedinci mogu osjećati leptiriće zbog susreta sa starom prijateljicom, zbog konzumacije ukusnog obroka u prestižnom restoranu kojeg su dugo željeli posjetiti, ili zbog kupovine novog para cipela. Zagledajte se u svoje osjećaje malo dublje i odgonetnite šta je pravi uzrok leptirića.

3. Strast

Najbolji seks u životu nije znak da ste upoznali čovjeka svog života, bez obzira koliko vam hormoni govorili drugačije. Riječ je o seksualnoj hemiji i kompatibilnosti između partnera koji ne moraju gajiti nikakve romantične osjećaje. Strastveni seks je poželjan sastojak romantične veze, ali nije i njegov pouzdan pokazatelj.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar