LJUBAV: Tri zbunjujuća znaka da (ni)ste zaljubljeni!

Ljubav se najčešće opisuje kao čin zadovoljavanja osnovnih emocionalnih potrebe te kao intenzivan osjećaj bliskosti između dvije osobe. Znate li je prepoznati?

0
3812

Ova tri znaka mogu biti čin prijateljstva, kratkotrajnog flerta i romantične ljubavi zbog čega su neki pojedinci zbunjeni vlastitim emocijama kada ih primijete u odnosima s osobama suprotnog pola.

1. Zabava

S njim vam je uvijek zabavno? To ne mora biti znak i da ste zaljubljeni u njega. Neko ko shvata vaš smisao za humor i često vas nasmijava ne mora biti i čovjek vašeg života nego tek odličan prijatelj. Niko vam ne zabranjuje da uživate u toj platonskoj vezi i nakon što upoznate gospodina ‘Pravog’.

2. Leptirići

Uzbuđenje koje mnogi nazivaju leptirićima u stomaku, često se povezuje sa zaljubljivanjem, iako to nije uvijek slučaj. Pojedinci mogu osjećati leptiriće zbog susreta sa starom prijateljicom, zbog konzumacije ukusnog obroka u prestižnom restoranu kojeg su dugo željeli posjetiti, ili zbog kupovine novog para cipela. Zagledajte se u svoje osjećaje malo dublje i odgonetnite šta je pravi uzrok leptirića.

3. Strast

Najbolji seks u životu nije znak da ste upoznali čovjeka svog života, bez obzira koliko vam hormoni govorili drugačije. Riječ je o seksualnoj hemiji i kompatibilnosti između partnera koji ne moraju gajiti nikakve romantične osjećaje. Strastveni seks je poželjan sastojak romantične veze, ali nije i njegov pouzdan pokazatelj.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje