LJUBAV: Šta to muškarci nikako ne vole vidjeti na ženi?

Istraživanje provedeno na uzorku studenata potvrdilo je šta muškarci ne vole na ženama. Nego, nije riječ o fizičkom izgledu, karakteru, stilu oblačenja i ponašanju već o dotjerivanju, tačnije šminkanju.

0
1530

Dotjerivanje je jedan od omiljenih ženskih hobija. Sa savršenom šminkom žena se osjeća atraktivnije i poželjnije pa nije ni čudno kako svaki noćni izlazak završi s ciljanim pripremama koje znaju potrajati satima.

No, sudeći po posljednjem istraživanju ovakve rutine muškarcima baš i nisu privlačne.

Naime, uzorku muškaraca pokazane su fotografije žena koje su se same dotjerale za večernji izlazak. Pored tih fotografija izloženo je još nekoliko na kojima te iste žene imaju sve manje i manje šminke na licu.

Zadatak koji su kandidati dobili bio je odabrati fotografiju na kojoj žena izgleda najatraktivnije, a rezultati su bili zasta zanimljivi. Gotovo svi muškarci za najljepšu fotografiju izdvojilo su onu na kojoj žena ima čak 40 posto manje šminke na licu.

Iskrene reakcije muškaraca na večernji make-up
– ‘Ne razumijem i mislim da nikada neću razumjeti zašto žene stavljaju toliko šminke na lice’
,

– ‘Ne sviđa mi se kada vidim lijepu ženu sa zacrnjenim očima i usnama koje se sjaje kao disko kugla’,

– ‘Stvarno ne volim kada žena na lice stavi toliko šminke da ni ne mogu naslutiti kako zapravo izgleda’.

– ‘Žene nisu ni svjesne koliko su nam privlačne njihove male mane na licu, a one ih stalno pokušavaju zakamuflirati. Potpuno nepotrebno’.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje