LJUBAV: Sedam situacija u kojima prijateljica mora biti važnija od dečka

Kada uđemo u vezu normalno je da nam ta osoba postane najvažnija, a možda se dogodi i da neke prijatelje (nenamjerno) zanemarimo. Čak će se i viđanja i druženja s najboljom prijateljicom neminovno prorijediti, ali u idućih SEDAM situacija ona vam mora biti važnija od dečka.

0
958

1. Kad raskine sa dečkom
Vaša najbolja prijateljica sigurno će vas trebati nakon raskida sa dečkom, naročito ako je on taj koji je prekinuo vezu. Bez obzira da li je prekid iznenadio ili je naslućivala kraj sigurno je da će trebati svoju prijateljicu da je sasluša i utješi.

2. Kad ona ostavi dečka
Pa čak i ako vam se dečko vaše najbolje prijateljice nikada nije sviđao i mislite da je to što ga je ostavila najbolje što je napravila u životu, nemojte likovati zbog kraja njihove veze i govoriti joj kako je super što ga se riješila već joj pružite podršku na način koji je njoj potreban. Bez obzira što je ona inicirala raskid i što zna da je tako najbolje – sigurno joj nije lako.

3. Kad je prošlo šest nedelja od vaše posljednje kafe ili izlaska
Nikada nemojte zaboraviti na ispunjenje koje vam donose ženska druženja. Ako ste poslednji put s prijateljicom bili na kafi ili u večernjem izlasku prije mjesec i po, vrijeme je da to ponovite. Ne dopustite da prođe previše vremena, a da se ne podružite s najboljom prijateljicom.

4. Kad ste se posvađale
Vrlo je vjerovatno da ćete poletjeti u zagrljaj voljenom muškarcu i tražiti od njega utjehu nakon svađe s prijateljicom. I nema ništa loše u tome ako vas to smiruje, ali nakon što ohladite glavu javite se prijateljici i pokušajte izgladiti razmirice. Nemojte dozvoliti da problem ostane visiti u zraku.

5. Kad joj treba pratnja za vjenčanje

Ako je vaša prijateljica solo i pozvana je na vjenčanje nemojte odbiti njen poziv da joj budete pratnja. Biće to prilika da se odlično zabavite zajedno, razbacate na plesnom podijumu baš kao što ste to radile dok ste obje bile ‘singl’. Vaš dragi to veče može iskoristiti za izlazak s prijateljima.

6. Kad se pita da li je on onaj pravi

Ima li vaša prijateljica sumnji u svojoj ljubavnoj vezi, pita li se da li je on onaj pravi budite tu za nju kada joj zatreba savjet i neko ko će stvari možda sagledati objektivnije od nje.

7. Kad joj premine neko blizak
Nema se tu puno dodati – kada vašoj najboljoj prijateljici premine neko blizak ona vam mora biti na prvom mjestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje