LJUBAV: Pet znakova da je veza osuđena na raskid

0
8421

Iritira vas zvuk njegovog žvakanja, a ona baš nikada ne napravi krevet. Ovo su samo neke od situacija u vezi koje su potpuno normalne i nisu pokazatelj nikakvih problema. No postoje znakovi koji itekako otkrivaju lošu vezu koja velikom brzinom juri ka propasti.

1. U svađi koristite kritike i prezir

Ponekad vas neke partnerove navike mogu izbaciti iz takta i prigovor je u tim situacijama normalan. Ali, postoje rečenice kojima u svađi nikako nije mjesto, a jedna od njih je ‘Koji ti je vrag (ili još ružniji izrazi) ?‘ ili Je li moguće da si toliko glup/a’ ili neka od sličnih verzija.

Vrijeđanje partnerove inteligencije i sposobnosti razumijevanja kao i potcjenjivački stav pokazatelji su vrlo lošeg i trajno narušenog odnosa.

2. Ne vjerujete partneru

Povjerenje je temelj svake kvalitetne veze i kada se naruši vrlo ga je teško povratiti. Bilo da se radi o preljubi ili nekom drugom obliku prevare i laži, većina ovakvih prepreka je nepremostiva ili pak ostavlja vrlo duboke ožiljke koji narušavaju odnos između partnera.

Ako pak partneri odluče pokušati spasiti vezu ili brak, vrlo je važno da su oba partnera maksimalno iskrena i voljna nastaviti dalje.

3. Pomanjkanje dodira

Dodiri su nešto što zbližava partnere i vezu čini emotivnom i strastvenom, a srećni parovi često razmjenjuju dodire i poljupce. Ipak, indikator loše veze nije koliko vas često partner dodiruje, već kako vi osjećate njegove dodire, odnosno reagujete li dodirom na njegov dodir.

Ako vas partnerov dodir tjera da mu uzvratite istom mjerom, vaša veza je kvalitetna, a ako često njegovi dodiri kod vas izazivaju nervozu, vrijeme je da razmislite o vašoj vezi.

4. Stalno ste u nekoj drami

Život je prepun drama i to ga čini dinamičnim i zanimljivim. No kada te drame prerastu u nešto nepodnošljivo i pretjerano, vrijeme je za prekid. Česte svađe i prepucavanja, deranje na partnera te fizički obračuni poput gurkanja, navlačenja ili udaraca znak su vrlo opasnog i nezdravog odnosa iz kojeg bi što prije trebali izaći.

5. Gubite zajedničke interese

Sjedite za večerom i oboje ćutite, više nemate zajedničke hobije, jedva čekate da partner izađe iz kuće, više vas veseli vrijeme provedeno s prijateljima nego s partnerom… sve su to znakovi da ste se itekako udaljili od partnera.

Iako svaka veza dolazi do zasićenja pitanje koje sebi morate postaviti glasi ‘Želite li promijeniti stvari ili vam odgovara trenutno stanje?‘. Ako u vezi nema motivacije, ona je osuđena na propast.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje