LJUBAV: Pet rečenica koje srećni parovi izgovaraju svaki dan

Da bi veza bila dobra i uspješna, na njoj itekako treba raditi. Ljubavna sreća treba dobru podlogu u obliku pravilne komunikacije između partnera, a u njenom ostvarivanju može vam pomoći pet rečenica koje srećni parovi svakodnevno izgovaraju.

0
1937

1. Mi to možemo riješiti.

Zamjenica ‘mi’ je ključna za uspjeh veze ili braka. Upućuje na to da sebe i partnera doživljavate kao tim i da ćete zajedno prebroditi eventualni problem. Tako se lakše suočavate s nedaćama koje su neizbježne u dugim vezama.

2. Razumijem što govoriš.

Često se žalimo da nas partner ne sluša. Želja da nas  čuje i razumije dio je ljudske prirode. Izgovaranjem ove rečenice partneru dajete do znanja da ste  sigurno razumjeli njegovo mišljenje, želju, nesigurnost ili problem. Ona vam takođe ostavlja prostora da uzvratite svojim mišljenjem, jer njome rečeno ne prihvatate zdravo za gotovo. Samo pokazujete da ste primili informaciju i saslušali je otvorenog uma.


3. Lud/luda sam za tobom.

Lijepe misli o svojim partnerima uglavnom zadržavamo za sebe, ali trebali bismo ih podijeliti s njima. Ako ste ponosni na svog dečka jer je dobio unapređenje na poslu, recite mu to jasno i glasno. Ako vam je muž u jednom trenutku posebno zgodan, recite mu to uz zavodljivi pogled. Svi mi volimo povremeno čuti zbog čega nas naša druga polovina cijeni i voli.

4. Hvala ti.

Najsrećniji parovi znaju da se velika tajna ljubavne sreće krije u malim stvarima. Nemojte zaboraviti da je riječ ‘hvala’ magična riječ u svim situacijama jer njome odajemo priznanje za nečiji trud i zalaganje.

5. Samo naprijed, možeš ti to.

Ova rečenica šalje jednostavnu, ali snažnu poruku – uz tebe sam, vjerujem u tebe i držim ti leđa. To je ono što svi želimo čuti i osjetiti kada se upuštamo u nove poduhvate.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje