LJUBAV: Pet neugodnih pitanja o seksu koje muče svakog muškarca

Muškarci priznaju da nemaju pojma o čemu žene razmišljaju tokom seksa, ali vole da misle da su fokusirane na njihove ljubavne vještine. Ipak, postoje pitanja koja se vrzmaju po glavama, kad je riječ o tome šta nježniji pol preferira u krevetu, ali ne usuđuju se pitati. 

0
1396

1. Je li veličina zaista važna?

Muškarci će sebi ovo pitanje uvijek postavljati bez obzira koliko ih mi pokušavale uvjeriti da veličina nije presudna, jer bez dobre tehnike ni najveći ne može zadovoljiti. Štaviše, za ženu seks može biti bolan ako je penis preveliki, a opet s druge strane, koga može zadovoljiti premali?

2. Je li bitno trajanje odnosa?

U želji da odnos ne traje prekratko, muškarci se ponekad koriste i malim trikovima pa tokom odnosa razmišljaju o  sasvim drugim stvarima. No, to se može obiti o glavu pa seks traje predugo, nekad čak i 45 minuta! Dakle, trajanje odnosa je važno, a da bi i žena bila zadovoljena u prosjeku mora trajati 15-20 minuta.3. Je li predigra precijenjena ili potcijenjena?

Većina žena voli predigru. No, ona ne podrazumijeva samo ljubljenje, maženje i slično. ‘Zagrijavanjem’ za seks može se smatrati i način na koji vam muškarac priča, kao i vrijeme provedeno zajedno prije seksa.

Međutim, nekad je i brzi, spontani seks poput onoga na kuhinjskom stolu, strastven kao i seks s predigrom. Dakle, primarna razlika nije u tome da je seks s predigrom bolji od onoga bez predigre, već da je drugačiji.

4. Je li žena nezadovoljna ako ne doživi orgazam?

Prije bi se moglo reći da se žena osjeća iznevjerenom ako joj partner ne priušti orgazam. Ipak je to glavni pokazatelj da je muškarcu stalo do partnerke.

Ženama je orgazam bitan gotovo jednako kao i muškarcima, jedina je razlika u tome što one ne osjećaju bol u predjelu intimnih organa ako se uzbude, a ne dožive ga.

5. Je li oralni seks bolji od običnog?

Muškarci obožavaju kad ih partnerka oralno zadovolji i o tome međusobno puno više razgovaraju nego o običnom seksu. Stoga ih čudi kad žena ne voli oralni seks, čak i kad se njima pruža taj užitak, a takvih ima.

Ženama treba dati vremena da same odluče kad je pravi trenutak za to. U nekim slučajevima oralni seks mogao bi se opisati kao prijatelj koji rijetko izlazi, ali kada izađe odlična zabava je zagarantovana.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje