LJUBAV: Pet najčešćih razloga zbog kojih muškarci varaju žene koje vole

"On me voli i nikada me ne bi prevario", rečenica je koju žene često izgovaraju. Međutim, muškarci znaju prevariti i ženu koju vole, a u nastavku provjerite zašto to najčešće rade.

0
7249

1. Nezreli su

Ako muškarac nema iskustva sa vezama u kojima je predan i do sada je bio samo u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svjestan da će preljuba imati neizbježno bolne posljedice. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, zavisno o okolnostima.

2. Nisu srećni u vezi, ali ne žele inicirati prekid

Mnoge žene potvrdiće da to što volite partnera zapravo i nije jedini uslov za srećnu vezu. Mnogi parovi prekidali su svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voljeli, ali karakterno jednostavno nisu odgovarali jedan drugome. Kada muškarci „zapnu“ u takvoj vezi, najčešće ne žele otvoreno s partnerkom pričati o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni prekinuti vezu. Zato se često upuste u preljubu jer znaju da partnerk neće moći da pređe preko toga i sama će prekinuti njihov odnos.

3. Moraju nahraniti svoj ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umjesto da tu želju za potvrdom usmjere prema svojim partnerkama, oni se upuštaju u preljube i traže je od drugih žena. U tom trenutku osjećaju se poželjno i vrijedno te tako hrane svoj ego.

4. Sebični su

Partner vas može voljeti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osjećati njegova partnerka. Sebični muškarci sposobni su čuvati svoje tajne bez kajanja i žaljenja, jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele izbjeći po svaku cijenu.

5. Problemi ozbiljne prirode

Ponekad su preljube rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva zavisnost utiče na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna zavisnost koju muškarac treba liječiti uz pomoć stručnjaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje