LJUBAV: Pet istina o braku za koje nije svako spreman

Iako smo svjesne kako početna zaljubljenost ima rok trajanja, kako je zajednički život dosta težak te kako brak nije uvijek mrak neke stvari teško je pretpostaviti, posebno kada kažete sudbonosno 'da'. Ukoliko želite ući u novu fazu života spremne na sve, pročitajte pet istina o braku koje vam nitko nije rekao

0
1242

1. Doći će trenutak kada ćeš pogledati svog partnera i pomisliti: Je li to zaista to?

Svaki početak kako veze tako i braka je savršen. Ljubav cvjeta, tolerancija je na vrhuncu, a vaš partner vam je ujedno i najbolji prijatelj. Nego, jeste li razmišljali šta zapravo znači u dobru i zlu?

Ovaj drugi dio se ne odnosi samo na životne tragedije već na padove u vezi u kojima vam vaš partner nije uvijek najbolji prijatelj i problemi postaju stvarni i prisutni. Ako osjetite prazninu ILI razočaranje to ne znači da ste pogriješili već da prelazite iz faze fantazije u fazu realnosti. Dobro došle!

2. Ponekad ćeš na spavanje otići spavati ( i probuditi se još ljuća)

Onaj ko je rekao ‘Ne liježite u krevet ljuti’ sigurno nije bio u braku ili barem nije mislio da se to odnosi na vjenčane parove. Soba je mjesto gdje ponekad potekne suza, gdje se vode žustre rasprave do sitnih noćnih sati nakon čega uslijedi san i to je tako. Ipak san kao takav ne mora biti negativna stvar, čak i kada se probudite ljuti ili još ljući. Izraz koji savršeno opisuje ovakvu situaciju je: ‘Jutro je pametnije od večeri’.

3. Ponekad će periodi bez seksa biti duži nego što si zamišljala (ali to je u redu)

‘Nikada neću dozvoliti da nam seks postane luksuz.’ Ovako nekako zvuči svaka novopečena mlada. Ipak realnost je nešto drugačija. Vjerovale ili ne biće situacija kada vam vaš ljepotan neće biti privlačan i nećete s njim željeti da vodite ljubav. Proći će nekoliko dana, pa još nekoliko. Ali i to je normalno. Ponekad će vam opuštanje i san biti draži od seksa.

4. Trudićeš se više nego ikad

Izraz ‘Na braku treba raditi’ ne znači da trebate biti strpljivi i prihvatiti da vaš suprug hrče ili ne spušta WC dasku. Kad bi bar bilo tako lako. Rad u braku ili vezi odnosi se na puno više elemenata. Ljudi su kompleksna bića koja se stalno razvijaju i mijenjaju. Upravo na tim promjenama treba raditi, iznova ih proučavati i učiti. Ponekad će nam ići na živce, ali one su dio nas i zato je vrijeme da ponovno krenete u školu – onu životnu u kojoj učenja nikad dosta.

5. Budite spremne na konflikte (ali i to je u redu)

Ako mislite da s partnerom imate toliko iskren i otvoren odnos da kod vas nikada neće biti većih nesuglasica, varate se. Prave, sočne svađe ne moraju nužno biti loše, a urlanje i nervozno kruženje iz sobe u sobu, vjerovali ili ne, može biti konstruktivno. Kada podignete glas na površinu podižete i neriješene probleme o vašoj vezi, odlukama i partneru, a svaka konstruktivna svađa ima srećan završetak.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje