LJUBAV: Koliko često srećni parovi vode ljubav?

1
2425

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke (i noge) jedni s drugih srećniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da niste u pravu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom posljednjih 40 godina sprovodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu Social Psychological and Personality Science.

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšteno. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove širom svijeta.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom nedjeljno puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji seks upražnjavaju dva puta mjesečno ili rjeđe.

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici, što se pokazalo kako više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak puno manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje