LJUBAV I MODA: Osam pravila oblačenja koja sve žene moraju naučiti svoje muškarce

Većina muškaraca vremenom brigu oko oblačenja prebace na svoje nježnije polovine. I to je uredu. No, kada ste vi na putu, a on mora otići na važan poslovni sastanak, mora se znati snaći i bez vas (čitaj obući).

0
5728

1. U ormaru mora imati barem dvije bijele košulje. Dugih rukava, naravno. Modno pravilo No.1  za svakog muškarca. Iako ih možda ne mora nositi na posao, trebaju postojati u ormaru. Krenuće na svadbu, trebaće mu rezervna opcija. Ili će vama pasti na pamet da mu ukradete jednu.  Nema sumnje. Dvije su neophodne.

2. Nositi crno odijelo i bijelu košulju + kravatu ne znači izgledati kao konobar. Ovo je gotovo redovna izjava svakog muškarca kada mu predložite da za neku svečanu prigodu obuče navedenu kombinaciju. Objasnite mu da je to klasika kojom iskazuje poštovanje prema događaju i osobama koje isti organizuju. Neprevaziđena klasika koja ne može izblijediti. Kao ženska mala crna haljina.

3. Polo majice treba da budu glavne majice u ormaru. Po mogućnosti u bojama, bijela, plava, zelena… Tmurne boje nikome ne stoje dobro. Polo majice stajling čine pristojnim i uglađenim.

4. Starke su cool iznošene, ali ne i raspadnute. Žene se znaju sentimentalno vezati za odjeću, ali muškarci su u ovom slučaju jednostavno lijeni. Pođite s njim i kupite mu nove patike. Drugačije ih neće promijeniti i radije će nositi raspadnute. Tužno, ali istinito.

5. Japanke/papuče su odjevni predmet rezervisan isključivo za plažu. Teško pravilo u vrućim ljetnim danima, ali jednostavno je tako. Do plaže i nazad. Onda se prebaciti u patike/cipele.

6. Redovno brijanje i šišanje. Brada od dva dana nije isto kao brada od dvije nedjelje. Frizura nedjelju dana nakon šišanja nije ista kao ona šest nedjelja poslije. U prevodu, podsjetite ga na šišanje i brijanje. Tanka je granica između privlačnog zapuštenog izgleda i samo zapuštenog. Vi ste tu da ga naučite da granicu ne prelazi.

Djevojke nisu ljubiteljke ovakve brade

7. Oblačiti se u skladu s prilikom. U istoj odjeći ne može odlaziti na posao i nastaviti poslije raditi oko kuće. Ne bi bilo loše da mu čak i u ormaru napravite stvarnu podjelu između radne odjeće i poslovne. Znate da oni vole sve pojednostavljeno.

8. Rješavati se stare i nenosive odjeće. Ono što se raspalo i ne da se popraviti ide u kantu za otpad. Ako se ugojio nekoliko kilograma, ne dajte mu da nosi košulje na kojima će od zategnutosti pucati dugmići ili farmerice u kojima će izgledati kao da je pozajmio vaše. Radije tu odjeću sklonite dok se ne vrati u formu ili proslijedite potrebnima, dok nije primijetio. A dok mu sami ne kažete, vjerovatno ni neće.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje