LJUBAV: 10 znakova da će muškarac biti dobar tata

U dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnje u njegove očinske talente vas spriječava da okrenete novu stranicu u vezi? Donosimo deset karakteristika koji pokazuju da će muškarac biti odličan otac.

0
1963

1. Pomaže po kući
Možda neće u svom planeru upisati usisavanje dnevnog boravka, ali ako na sebe preuzme pripremu večere, i pri tom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadataka sigurno će dobro doći nakon što se dijete rodi.

2. Dobar je pod pritiskom
Ako se izgubi, hvata li ga panika? Gubi li tlo pod nogama u stresnim situacijama na poslu? Da se nađete na pustom ostrvu, da li bi se rasplakao usred ničega ili napravio koplje s kojim bi lovio ribe u plićaku? U slučaju poslednjeg, takav će muškarac sigurno moći zbrinuti malog upišanca u dva ujutro.

3. Prepoznaje zabavnu stranu života
Ima dovitljive komentare koji vam smanjuju stres i održavaju dobru volju? Zeza vas, glumeći nekog zločestog lika iz filmova? Često se smije, makar sam sa sobom? Ima zaigranu prirodu, i ponekad izgleda poput dječaka u odraslom tijelu? Te vrline pokazuju da će postati brižan tata, koji će djecu okruživati smijehom, sigurnošću i veseljem.

4. Drži stvari pod kontrolom
Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za nadzorom svoje okoline. Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprijekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran. Uz to, i vrlo seksepilan.

5. Imao je psa

Ovo nije najvažniji faktor, ali iskustvo u čišćenju dlaka, izlučevina i izmeta bića za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

6. Brine o vašim potrebama
Ukoliko vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima ih namjeru ispuniti unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Nagovara li vas da sebi kupite novi mobilni, nudeći i pomoć iz vlastitog džepa, pokazuje da vas voli i da želi biti dio pozitivnih stvari vašeg života. Tako će se sigurno ponašati i prema djetetu.

7. Ne boji se da vam se suprotstavi
Žalite se kako vam šef prigovara, jer odlazite pola sata prije kraja radnog vremena, a potencijalni otac vaše djece vam se smije u lice i staje na njegovu stranu? Možda je to početak velike svađe, ali budite srećni što imate muškarca koji vas, po cijenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta će mu karakteristika biti prijeko potrebna kao ocu, s obzirom da ga čekaju slični sukobi s djetetom (posebno u pubertetu).

8. Samostalan je
Odbijete li njegov poziv na skorašnji maraton, počeće sam trenirati za njega. Otkažete li zajednički izlet u prirodu, organizovaće ga sa svojim prijateljima. Pošaljete li ga u prodavnicu po nešto za sebe, otići će autom do trgovačkog centra, ne bi li kupio još par svojih potrepština.

Iako ponekad izgleda kao da može bez vas, ustvari je samostalan i odgovoran muškarac koji ne živi po pravilima. Na njega se uvijek možete osloniti kad dijete dođe na svijet, jer sigurno vas neće svakih pet minuta zvati da mu ponovite presvlačenje pelene.

9. Ima veliko srce
Nikad ne izbjegne priliku da nekome pruži pomoć, a telefonske razgovore s porodicom ne završava bez volim te na kraju? Kupuje vam cvijeće ili slične darove bez posebnog razloga i učestvuje u humanitarnim akcijama? Veliko je srce garancija zrelog i promišljenog muškarca, a uz njega je srećno djetinjstvo podmlatka zagarantovano.

10. Želi biti dobar otac
Možda nema nikakvog praktičnog iskustva s djecom, ali sama činjenica da želi biti kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smjeru. Jer ako zapravo sanja o tome da ga djeca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili kćeri, rastopiće vam se srce. A znaćete da je sve to bila i njegova želja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje