LJUBAV: 10 grešaka koje zrele žene nikad neće napraviti

Žena nakon 25. godine stiče obrazovanje i prva poslovna iskustva, a iza sebe ima i već nekoliko emotivnih ožiljaka. Ljubavno iskustvo pomaže joj da realnije sagleda veze, i da kristalizuje što zapravo želi od života, te svojeg partnera. Ona ne želi trošiti vrijeme na muškarca koji nije zainteresovan.

0
2474

1. Zrele žene ne čekaju na pozive muškaraca ili njihove poruke

Ako muškarac ne zove, zrela žena zna sama procijeniti je li vrijedan da ga sama nazove ili da ga izbriše iz svojih kontakata. Ona ne čeka, već sama preduzima korake.

2. Zrele žene znaju izraziti svoje mišljenje

Kada zrela žena izlazi s muškarcem, ona se zna suprotstaviti i ako joj ne odgovara predloženo vrijeme ili mjesto. Ako muškarac nema vremena ni želje ugoditi joj, to je znak da nije zainteresovan za nju.

3. Zrele žene ne opravdavaju muškarce koji zaborave važne datume

Ljudi koji su škrti sa svojim novcem, obično su škrti i sa svojom pažnjom i vremenom. Zato zrela žena ne opravdava muškarca koji joj zaboravi kupiti poklon za rođendan ili neki važan datum. U ljudskoj je prirodi da želimo razmaziti ljude do kojih nam je stalo, pa oni koji ne žele uložiti napor, očigledno nisu ni zainteresovani, te na njih ne treba trošiti vrijeme.

4. Zrele žene ne opravdavaju muškarčev manjak bogatstva ili uspjeha

Zrelim ženama nije važan samo novac, ali isto tako ne vjeruju ni u onu iluziju kako je samo ljubav dovoljna za sreću. Ona želi sa svojim partnerom postaviti ciljeve i zajednički ih doseći. U dvadesetim i tridesetim godinama nesređena stambena situacija za nju je realnost, ali nakon četrdesete ona želi sigurnost za svoju porodicu.

5. Zrele žene se ne libe reći šta im se ne sviđa

Trpjeti zbog „mira u kući“ nije njen stil. Zrela žena ne želi opterećivati muškarca stalnim prigovaranjima, ali postoje neke stvari koje su joj važne, i o kojima ne želi ćutati. Ako on vozi 160 kilometara na sat, a žena se boji za svoj život, to će mu reći jasno i glasno.

6. Zrela žena se ne boji postaviti pitanje i čuti odgovor

U mladim danima izbjegavamo postaviti neka važna pitanja u svojoj vezi jer ne želimo opterećivati partnera, a ponekad ni ne želimo čuti odgovor. Zrela žena ne strahuje od postavljanja pitanja niti mogućih odgovora. Ona zna da su nepoznanice mnogo gore od istine.

7. Zrela žena ne miješa seks i ljubav

Seks može biti povezan s ljubavlju, ali ne mora imati nikakve veze s tim. Ljubav za žene može značiti različite stvari. Primjera radi, kada on ćuti u rano jutro, jer ona ne voli buku u jutarnjim satima. Kada on zapamti koliko šećera stavlja u kafu, ili da treba promijeniti gumicu na instalacijama za vodu.

8. Zrela žena nije ljubomorna na muškarčeve prijatelje ili njegov posao

Zrela žena zna da će zainteresovani muškarac pronaći vrijeme u svom pretrpanom rasporedu da bi bio s njom i da će napraviti mjesto za nju u svom životu. Upravo zato ona nije ljubomorna na njegove svakodnevne obaveze, prijatelje i porodične planove. Uostalom, i ona vodi bogat i ispunjen život.

9. Zrela žena ne radi kućne poslove “zbog ljubavi muškarca”

Neke žene ne vole peglati, a drugima je problem ribati wc šolju. Zrele žene odbijaju raditi pojedine kućne poslove samo da bi udovoljile svom partneru. Umjesto toga ona žele partnera s kojima će podijeliti obaveze u zajedničkom domu.

10. Zrele žene ne glume pred potencijalnim partnerima

Kada zrele žene upoznaju novog muškarca, one se ne pretvaraju da su tip osobe koja će se smijati svim njegovim šalama, koketirati s njim i suzdržati se od komentisanja važnih tema. Naprotiv, one su iskrene i direktne. Kakva korist od glume kada će istina prije ili kasnije isplivati na površinu?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje