LJEPOTA: Žene su danas deblje, više i imaju veće grudi nego prije 60 godina

Izgled ženskog tijela danas izmijenio se u odnosu na prosječnu fizičku građu kakvu su imale žene u 50-ima, što bi mogla biti dobra vijest za muškarce. Osim što su sada mnogo VIŠE nego prije, te imaju više kila, današnje žene imaju i veće grudi.

0
1144

 

Godine 1957. prosječna Britanka je težila 61,7 kilogram te bila visoka svega 157 centimetara, nosila je broj cipela 35, a konfekcijski broj odjeće iznosio joj je 40. Obim struka iznosio je 71 centimetar, te je nosila grudnjak veličine 75B.

Prosječni životni vijek žene iznosio je 73 godine, a Britanke su tada zarađivale 10 funti nedeljno, što nije ni približno situaciji danas.

Nakon 60 godina koliko je otad prošlo, žensko tijelo drastično se promijenilo, pogotovo u predjelu struka i grudi. Današnja žena u prosjeku je visoka 170 centimetara, teži 70 kilograma, ima broj noge 38, a nosi konfekcijski broj 44.

Prosječan broj grudnjaka koji žene danas nose je 80E, a obim struka sada iznosi 86 centimetara. Iako vam ova vijest vjerovatno ne zvuči obećavajuće, možda vas razveseli podatak kako se životni vijek žene, u odnosu na 60 godina ranije, produžio za 10 godina te sada iznosi 83 godine, a Britanke danas zarađuju u prosjeku 530 funti nedeljno.

Koji je vaš komentar?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje