LJEPOTA: Za savršeno jutro potrebno je 10 minuta

0
1256

Ako, poput nas, s prvim hladnijim danima shvatite da imate veliki problem s ustajanjem iz kreveta, pa vam se topli pokrivač i mekani jastuk čine kao komadić raja iz kojeg ne želite izaći, ovi će vam savjeti zasigurno olakšati ranojutarnju rutinu i ponovo vas preobraziti u osobu koja nikada ne ustaje na lijevu nogu.

1. Sat namjestite tako da zvoni 10 minuta ranije.

Ukoliko se teško budite svakog jutra, onda će vam to s hladnim jesenjim danima biti utoliko teže. Sivilo koje dopire kroz prozor, te zvuk kiše savršeni su za drijemanje pa biste se refleksno mogli osjećati umorniji nego što stvarno jeste. Računajte da će vam za buđenje trebati nešto više vremena pa, ukoliko se želite izležavati ‘još 5 minuta’, onda svakako namjestite sat malo ranije. U protivnom, već ćete pri ustajanju iz kreveta kasniti, a to je recept za katastrofu.

2. Rastegnite se u krevetu.

Nema boljeg osjećaja od ranojutarnjeg rastezanja koje će vam pomoći zagrijati mišiće, ali i učiniti izlazak iz kreveta zabavnijim i zdravijim iskustvom. Već za nekoliko dana, lagana rutina istezanja postaće nezaobilazni dio vašeg jutra, i shvatit ćete da bez nje više ne možete optimalno funkcionirati u 7 ujutro.

3. Popijte čašu vode s malo iscijeđenog limuna.

Ovaj će vas napitak razbuditi, ali i napuniti dozom vitamina C koji je, za vrijeme hladnih jesenjih mjeseci, itekako potreban organizmu.

4. Hladno vrijeme zahtijeva prilagođenu njegu lica.

Dok se tuširate u toploj vodi i slušate omiljenu muziku, jutarnje vijesti ili nešto treće, iskoristite priliku da dan započnete kvalitetnom njegom te na lice nanesite hidratantnu masku s petominutnim djelovanjem. Toplina tuša otvoriće vaše pore i učiniti masku efikasnijom, a vi ćete zabljesnuti.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje