LJEPOTA: Sve o nadogradnji svilenih trepavica

0
4004

Nadogradnja svilenih trepavica –  većina vas je čulo za ovakav način nadogradnje, koji je u svijetu sad već apsolutni hit, a kod nas je ovaj trend došao prije par godina.

Često se dešava da djevojke brkaju nadogradnju trepavica u već gotovim pramenčićima sa svilenim trepavicama. 

Zato smo za sagovornika na ovu temu odabrali profesionalnu šminkerku iz Novog Sada, Isidoru Beljin koja je u ovom poslu četiri godine. Zanimalo nas je po čemu su svilene trepavice tako izuzetne?

“Svilene trepavice su izuzetno lagane, neosjetljive, tehnika lijepljenja je dlaka na dlaku i samim tim na ovaj način nema oštećenja prirodne trepavice, lijepak je medicinski, specijalan za oči, koji ne izaziva alergije ili iritacije. Sa ovom tehnikom možete zaboraviti na maskaru i skratiti vrijeme šminkanja”, rekla je Isidora za naš portal.

Vrste svilenih trepavica

Vrste svilenih trepavica su razne, od debljine dlake, dužine i zakrivljenosti, sve se to prilagođava vašim prirodnim trepavicama i vašim željama. Da li želite prirodnije trepavice, ili želite volumen, ili su vaše prirodne trepavice ravne pa biste voljele da budu uvijenije – to se  sve određuje kada dođete na tretman.

Šminkerka Isidora nam otkriva koje još tehnike postoje.

“Pored klasične metode lijepljenja dlake na dlaku, postoji nova usavršena tehnika tzv. Volume tehnika (Russion Volume tehnika). Ova tehnika je smišljena za trepavice koje su rijetke i kratke ili rijetke i dugačke, na ovaj način lijepi se više tankih dlačica debljine 0,07mm u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete, naravno ukoliko je dlaka klijentkinje jako slaba, sigurno se na nju neće lijepiti pet dlaka, već maksimalno tri, kako ne bi bile veliko opterećenje za prirodnu trepavicu i da bi se spriječilo njeno ispadanje”.

A kako izgleda sama procedura? Detaljno nam opisuje Isidora koja već godinu dana unazad uspješno radi nadogradnju svilenih trepavica.

“Sama procedura nadogradnje je sljedeća: klijentkinja leži na kozmetičkom ležaju, zatvorenih očiju, na donje trepavice lijepe se jastučići koji odvajaju gornje i donje trepavice, kako bi spriječili da se one međusobno zalijepe. Sve se radi pincetama i češljićem. Uradi se priprema i čišćenje trepavica (neophodno je doći bez šminke-maskare) namaže se prajmer koji omogućava još bolje prijanjanje vještačke na prirodnu dlaku, odredi se dužina i pincetom se traži jedna prirodna dlaka na koju se drugom pincetom lijepi vještačka dlaka umočena u specijalan medicinski lijepak za oči”, otkriva nam šminkerka.

“Naizmjenično se rade oba oka, klijentkinja mora biti mirna i ova procedura traje od sat i 45 minuta do dva sata u zavisnosti od želja klijenta, gustine prirodnih trepavica i željene tehnike, naravno Volume tehnika je ta koja uvijek duže traje zbog toga što je mnogo složenija od klasične metode. Korekcije se rade na tri do četiri nedelje i sama procedura duplo kraće traje”, zaključuje Beljinova.

Isidora takođe kaže da je ovaj metod potpuno bezbolan i da njene klijentkinje uglavnom dremaju.

Napomena: Svježe urađene trepavice se ne kvase 12 sati, na tretmanu se dobija specijalan češljić kojim češljate i njegujete vaše trepavice. Treba izbjegavati uljana sredstva za skidanje šminke, kako se ne bi lijepak rastvorio ili trepavice slijepile.

Trebate biti nježne prema svojim novim trepavicama, nježno skidajte šminku, ne trljajte ih agresivno i redovno ih perite sapunom ili sredstvom za čišćenje lica, u pravcu rasta dlake, kako bi spriječile bilo kakvu infekciju oka koja može nastati usljed nehigijene.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje