LJEPOTA: Sok od pšenične trave protiv sijede kose!

0
1518

S obzirom da stanje i izgled naše kose pokazuje da li se ispravno i zdravo hranimo, važno je imati na umu da je prerano sijeda kosa puno više od estetske brige. Ona može da nam skrene pozornost na ozbiljne nedostatke u prehrani i da nam nagovijesti buduće bolesti. Jeste li znali da postoji način da se uspori rast sijedih vlasi i da vam se vrati prirodna boja?

Uzroci su mnogo dublji

Krenimo prvo s znanstvenim objašnjenjem: načnici su objasnili uzrok sijede kose – pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih stanica koje se nalaze na svakom folikulu. Zavisno od naše genetske predispozicije, ove stanice počinju proizvoditi manje pigmenta kako starimo, što na kraju rezultira sijedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina objašnjava da su razlozi sijede kose daleko dublji od jednostavnog genetskog nasljeđa.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kvalitet krvi i zdravlje bubrega se ogleda u snazi, boji i stanju kose.

Namirnice koje jačaju krv i bubrege su hlorofil, crne sjemenke, Hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina preporučuje i izbjegavanje prekomjernog korišćenja mliječnih proizvoda, mesa i soli.

Prerano sijeda kosa može ukazivati na poremećaj štitne žlijezde. Nedostatak vitamina B5, B6 i B12, zatim anemija. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan s lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Crohnove bolesti, bakterijskog rasta u crijevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje