LJEPOTA: Šest načina da se riješite podočnjaka prirodnim putem

Podočnjaci se pojavljuju iz različitih razloga - neki od njih mogu biti suva koža, geni, starenje, plakanje, gledanje u ekran, neispavanost...

0
1484

Kada pretjeramo s gledanjem u ekran računara ili učimo do kasnih sati, sjutradan možemo primijetiti da imamo podočnjake. Od tog trenutka važno nam je samo riješiti ih se.

Predlažemo vam neke od najednostavnijih i najprirodnijih načina kojima ih možete ublažiti.

Krastavac
Krastavac ima sposobnost posvjetljivanja kože te je blago zateže. Uz to sve, krastavac vrlo umirujuće utiče na kožu, a i osvježava je. Sve što trebaš napraviti je izrezati krastavac na tanke krugove i staviti ih u frižider pola sata. Nakon toga krastavce stavi na mjesto podočnjaka i drži ih 10 minuta, a onda isperi vodom. Istu stvar bi trebala raditi dva puta dnevno.

Sirovi krompir
U krompiru se nalaze stvari koje mogu posvijetliti kožu i posvijetliti crne krugove ispod očiju. Osim toga, krompir će smanjiti blagu natečenost podočnjaka. Krompire treba oguliti i iz njih iscijediti sok. U sok natopiti vaticu i staviti je preko zatvorenog oka. Treba se pobrinuti za to da je sok došao na cijelo područje podočnjaka. Natopljena vatica na očima treba stajati 10- 15 minuta, a nakon toga područje treba isprati vodom. Ovo  bi trebalo ponavljati par puta dnevno nekoliko nedjelja.

Sok od limuna
Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku uklanja podočnjake. Vaticu treba namočiti u limunov sok i staviti na područje podočnjaka te ostaviti 10 minuta. Nakon toga treba isprati vodom, a postupak raditi jednom dnevno kroz nekoliko nedjelja. Ako limunov sok počne uzrokovati peckanje na koži najbolje ga je odmah ukloniti, a kožu isprati.

Hladne vrećice čaja
Vrećice čaja od kamilice ili zelenog čaja treba natopiti u hladnoj vodi, a nakon toga vrećice treba staviti u frižider. Hladne vrećice čaja ukloniće podočnjake, a postupak možemo ponavljati nekoliko puta dnevno.

Joga
Podočnjake može stvoriti i stres pa čak i depresija. No, bez brige jer tu je joga. Meditacija i joga pomoći će da budemo opušteni i neopterećeni stresom, a ujedno će i ukloniti podočnjake. Između ostalog, joga može unijeti balans u naš život.

Hladno mlijeko
Treba uzeti vaticu i umočiti je u hladno mlijeko. Nakon toga vatica treba stajati 10 minuta na očima, a zatim mlijeko treba isprati vodom. Ovaj postupak se može ponavljati nekoliko puta dnevno.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje