LJEPOTA: Saznaj koliko često trebaš šišati kosu

0
6526

Koliko često ti je potrebno šišanje? Već si vjerovatno čula za ono dobro, staro pravilo od šest nedjelja. Međutim, o dužini i kvalitetu tvoje kose zavisi koliko često moraš posjećivati frizera.

Dužina i kvalitet kose utiču na to koliko često moraš ići kod frizera na šišanje. Kraću kosu je potrebno češće šišati zbog urednosti frizure, a kod duge i lijepe kose nije potrebno često odlaziti frizeru. Problem predstavljaju ispucali vrhovi koje je potrebno recnuti svakih osam nedjelja. Ono što će ti pomoći u održavanju lijepe i zdrave kose su i prehrana bogata vitaminima i mineralima, kao i mnogo pitke vode.

Dva trika koja ti pokazuju da je krajnje vrijeme da posjetiš frizera je kada svoju kosu više ne možeš oblikovati onako kako želiš i kada su ti vrhovi totalno suvi i ispucali.

Kratka kosa
Stručnjaci savjetuju šišanje svakih tri do sedam nedjelja. Ako imaš bob frizuru sa šiškama poput Katie Holmes, trebala bi odlaziti kod frizera svake tri nedjelje kako bi održala frizuru preciznom i urednom. Kosa u pravilu raste 1,5 centimetar u mjesec dana.

Srednje duga do jako duga kosa

Profesionalci kažu kako je za ovu dužinu kose dovoljno šišanje tri do četiri puta u godini. Ako imaš zdravu kosu koja nije oštećena, ne trebaš je često šišati, a dovoljno je samo podrezati vrhove.

Ispucali vrhovi
Čim primijetiš rascvjetale, suve vrhove koji se lako lome, krajnje je vrijeme da posjetiš svog frizera! Kosu, koja je tanka i često tretirana peglom ili figarom, trebalo bi skraćivati svakih osam nedjelja. Tako ćeš očuvati zdraviji i ljepši izgled kose.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje