LJEPOTA: Pet najvećih ljubavnih laži u koje vjerujete

Bez obzira na to jeste li sami ili u vezi, sigurno ste sami sebi barem jednom 'servirali' neku laž o ljubavi kojom ste sabotirali vlastitu sreću. U nastavku vam donosimo one najveće u koje morate prestati vjerovati kako biste ostvarili kvalitetan ljubavni odnos.

0
1497

1. Ne zaslužujem bolje. Ovakvo razmišljanje može vas spriječiti da izađete iz odnosa koji ne valja i koji vas ne usrećuje. Ljudi koji vjeruju u ovu laž često trpe u vezama i brakovima.

2. Ljubav nije za mene. Osjećaj da je svima drugima suđena ljubav, ali ne i vama česta je pojava. Nakon neuspješnih veza skloni smo razmišljati na ovaj način, ali time sebi uskraćujemo mogućnost da uistinu budemo srećni. Možda ste sada sami, ali to više govori o vašoj životnoj situaciji u ovom trenutku nego o vama.

3. Znam da moja veza ne valja, ali sve je bolje od toga da nemam nikoga. Mnogi vjeruju kako je normalno ostati s pogrešnom osobom dok ne naiđe ona prava. Prestanite da vjerujete u ovu laž jer biste zbog nje mogli završiti s muškarcem koji nije za vas. U ljubavi treba rizikovati i za sebe željeti samo najbolje.

4. To mora biti ljubav na prvi pogled. Neki na prvi sastanak dolaze sa unaprijed određenim kriterijumima i očekuju momentalnu hemiju. Ako se iskre odmah ne pojave, ne žele nastaviti dalje. To je velika greška jer hemiji ponekad treba vremena da se razvije i uz ovakav način razmišljanja možda ćete od sebe odgurnuti dobrog čovjeka.

5. Ne želim razmišljati o ovom problemu, sve će se srediti samo od sebe. Nažalost, to se neće dogoditi. Ni jedan problem koji stavimo pod tepih neće nestati nego će se vratiti kada to najmanje očekujemo. Ako ste zabrinuti zbog stvari koje ne valjaju u vašem odnosu s partnerom, ignorisanje problema samo će odložiti ono neizbježno – suočavanje s njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje