LJEPOTA: Najveće greške koje pravite pri nanošenju korektora

Investirali ste u luksuzni korektor, ali vam se čini da baš i ne uradi ništa posebno vašem licu? Prije nego što skupocjeni komad kozmetike bacite u smeće, pitajte se znate li ga uopšte ispravno koristiti. Ovo su najčešće greške koje mnoge od nas rade pri nanošenju korektora, i glavni razlozi zašto uglavnom nismo zadovoljne s konačnim izgledom proizvoda na licu.

0
2508

Birate presvijetao korektor

Ako birate izrazito svijetle i pigmentirane korektore, sigurni smo u dvije stvari. Prva, imate velike probleme s tamnim podočnjacima, i druga – griješite u izboru nijanse. Naime, biranje presvijetlog i pregustog korektora će samo skrenuti dodatnu pažnju na neugledne tamne kolutove koji otkrivaju da ste sinoć loše spavali, a to zasigurno ne želite. Umjesto njih, odaberite tople, breskvaste nijanse tekućih korektora koje su maksimalno ton svjetlije u odnosu na vašu boju kože, a bilo bi dobro i da imaju sitne, reflektirajuće čestice u sebi.

Ne fiksirate korektor

Nakon što ste svoj omiljeni korektor nanijeli na kožu, i zadovoljni ste kako izgleda, vrijeme je da ga fiksirate transparentnim proizvodom u kamenu ili prahu. Ovo će omogućiti da vam se korektor ne nabira u boricama i sitnim linijama tokom dana. Za nanošenje proizvoda za fiksiranje nikako nemojte preagresivno povlačiti proizvod po licu jer ćete na kraju samo odstraniti dobar dio korektora. Lagani tapkajući potezi su najbolja metoda aplikacije.

Ne znate odabrati pravu teksturu proizvoda za svoj problem

Postoji razlog zašto različite vrste korektora dolaze u različitim teksturama i konzistencijama, i istina je da gotovo nikada nećete naći jedan korektor koji će odgovarati podočnjacima, prištićima i svim drugim hiperpigmentacijama i hipopigmentacijama koje možete pronaći na svom licu. Većina kamuflažnih i kremastih korektora sjajno će odgovarati prištićima i eventualnom crvenilu lica, dok će lakše tekuće formule biti idealne za područje oko očiju.

Stavljate ga prije pudera
Postoje mnoge teorije o tome kako, kada i kojom tehnikom nanijeti korektor, no većina profesionalaca će vam ipak predložiti da prvo stavite puder pa tek onda i korektor. Zašto? Naime, ako se odlučite prvo aplicirati korektor, kasnije nanošenje BB kreme, pudera ili bilo kojeg tekućeg proizvoda kojim ujednačavate svoj ten, dovešće do mrljanja korektora koji će time izgubiti svoj potencijal prekrivanja. Osim toga, ako koristite gušće pudere, mogli biste se začuditi koliko je vaša omiljena podloga u stanju izbrisati pigmentacije i druge sitne nepravilnosti na vašem licu, bez da uopšte i koristite korektor.
Koristite prst za nanošenje
Iako je u redu koristiti prst za nanošenje korektora ispod očiju, isto ne možemo preporučiti za prekrivanje prištića. Dobra četkica će pokriti svaku, pa i najmanju nepravilnost, a za sjajnu aplikaciju proizvoda trebaće vam vrlo precizna četkica za korektor. Ako je nemate, a želite isprobati ovu tehniku, dobar trik je i korišćenje čiste i mekane četkice za nanošenje ruža.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje