L’Accademia della Moda: Slađana Krstić plasirala se među osam najboljih u italijanskom šou programu

Dizajnerka Slađana Krstić, porijeklom iz Splita, odabrana je među osam mladih talenata u šouu L’Accademia della Moda, a prošle je nedjelje kreacije predstavila rame uz rame sa cijenjenim italijanskim dizajnerom i mentorom šoua, Giannijem Molarom.

0
1410

Ime Splićanke Slađane Krstić ove godine nalazi se među osam odabranih za šou L’Accademia della Moda, namijenjen modnim dizajnerima koji se emituje na nacionalnoj italijanskoj televiziji Rai 2. Šou u sklopu lifestyle emisije „Detto Fatto“ vodi italijanski dizajner vjenčane i visoke mode, Gianni Molaro, a Slađanu je, prema riječima dizajnerke, među osam najboljih odabrao zbog njene smjelosti u kombinovanju materijala i boja. Iako se ne prikazuje u večernjem terminu, šou ima visoku gledanost, stoga ne čudi što je na ovo takmičenje pristiglo nekoliko hiljada prijava.

„Nisam prošla u dalje takmičenje, ali sam dobila priliku prezentovati rad u još dvije emisije, a posljednja mi je donijela učesvovanje na reviji mentora Giannija Molara. Presrećna sam zbog svega,“  ističe Slađana.

Naime, u prošlonedjeljnoj emisiji dizajner i mentor Molaro trebao je, između troje dizajnera, odabrati najboljeg koji će svoje kreacije predstaviti na njegovoj reviji u Napulju. Pobjedu je odnijela Slađana jer je kroz dvije kreacije najbolje interpretirala zadatu temu – teritorija u Napulju zagađena ilegalnim radioaktivnim otpadom od strane napuljske mafije. Koristeći bogat kolorit, jednostavne krojeve i modne dodatke, temu je prikazala kao volju za životom te ponovno rađanje flore i faune. To joj je osiguralo nastup na Molarovoj reviji održanoj 4. maja u Napulju gdje su bili prisutni italijanski mediji.

Revija u Napulju
Revija u Napulju

Inače, Slađana Krstić živi i radi u Rimu gdje sa suprugom već 20 godina vodi lanac trgovine kožne galanterije Suede and Skin, a diplomirala je modni dizajn na Akademiji Altieri, takođe u Rimu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje