KotorArt: Svjetski poznati gitarista Miloš Karadaglić večeras u Luštica Bay-u

0
1206

Zahvaljujući partnerstvu Međunarodnog festivala KotorArt i Luštice Bay-a, prvi „Miloš Invites“ koncert proslavljenog crnogorskog gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih gostiju biće održan u večeras u 21 čas u nesvakidašnjem ambijentu plaže Luštica Bay-a, novog turističkog grada skrivenog u spektakularnom pejzažu crnogorske obale.

Koncert se organizuje u okviru programa „Don Brankovi dani muzike“, festivala KotorArt a proslavljeni klasični gitarista će nastupiti sa prijateljima, afirmisanim umjetnicima, ekskluzivcima najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku „Dojče gramofon“ /Deutsche Grammophon/: klarinetistom Andreasom Otenzamerom /Ottensamer/ i harmonikašica Ksenijom Sidorovom. Publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru vrhunskih muzičara koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa.

Na konferenciji za novinare u Luštica Bay-u, Karadaglić je izrazio veliko zadovoljstvo predstojećim nastupom u kompleksu Luštica Bay i pozdravio ideju KotorArta, čiji je čest gost, da se ove godine pojavi i ulozi domaćina i ugosti svjetski priznate soliste po svom izboru kako bi se zajednički osmišljenim nastupima predstavili crnogorskoj publici.

„Jako sam srećan što ćemo imati priliku da se predstavimo u drugačijem ambijentu, u ambijentu ovog predivnog novog projekta veoma značajnog za Crnu Goru i region. Posjetio sam lokaciju prije nekoliko godina i zadivljen sam koliko toga je napravljeno. Ovaj ambijent je pravo za mjesto za muziku, pravo mjesto kulturu i pravo mjesto da gradimo i muziku i kuće“,rekao je Karadaglić novinarima.

Osamnaest glavnih i preko stotinu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike održavaju se u periodu od 13. jula do 17. avgusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, a uz podršku Luštice Bay, Coca-Cole, Prve banke Crne Gore i drugih sponzora i partnera.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje