IZBJEGNI IH: Šest greški koje pravimo prilikom kupovine kupaćeg kostima

0
2435

Mislimo da je jednostavno kupiti kupaći: samo ušetamo u radnju, izaberemo veličinu, dizajn i print koji nam odgovara i to je to. Ipak kupovina ove obavezne `krpice` za kupanje uopšte nije tako laka.

Postoje različite stvari na koje trebamo obratiti pažnju za vrijeme ljetnjeg šopinga i lova na bikini, pa zato otkrivamo koje su greške pri njegovoj kupovini te kako ih izbjeći:

Previše se koncentrišeš na veličinu koja piše na etiketi

Baš kao i kod farmerica, veličine kupaćih variraju od radnje do radnje. Najveći krivci za to su brendovi kupaćih kostima, jer dok  veličina `L` odgovara za jedan brend, za drugi nam odgovara veličina`M`. Valjalo bi isprobati nekoliko veličina različitih brendova te vidjeti šta nam uistinu najbolje odgovara.

Isprobavaš cijeli kupaći umjesto da probaš različitu veličinu gornjeg i donjeg dijela

Uglavnom nam rijetko kada odgovara ista veličina donjeg i gornjeg dijela, pa zato bi ih trebalo isprobati odvojeno. Ako želimo kupiti uparene veličine bikinija uglavnom moramo biti srećnice koje imaju velike grudi i male kukove ili velike kukove i male grudi baš zbog toga su se neki brendovi dosjetili da rade prilagodljive veličine oba dijela.

Živciraš se oko toga jesi li `u trendu`

Trendovi su zanimljivi za eksperimentiranje, ali kada se radi o kupovini kupaćeg, o tome uopšte ne bi trebale razmišljati. Bikiniji koji su popularni među slavnim curama mogu izgledati udobno, ali ako se ti u njemu osjećaš neudobno, vjeruj nam – nije vrijedno! Umjesto kupovine trendi, a neudobnog kupaćeg, isprobaj više različitih stilova i pronađi onaj koji ti odgovara.

Nosiš obuću koju je teško izuti pri isprobavanju kupaćeg

Patikice ili papuče trebaju biti tvoji najbolji prijatelji prilikom kupovine kupaćeg kostima, jer se vrlo lako izuvaju, ali i obuvaju. Kada isprobavamo kupaće moramo se izuti sto puta, a to može biti naporno, a danas sve manje strpljenja imamo.

Kupuješ za vrijeme PMS-a

Iako možda ne patiš od velikih grčeva i otečenosti, svejedno PMS donosi grozne promjene raspoloženja i može upropastiti šoping. Budući da smo ekstra osjetljive prije mece, PMS nije pravo vrijeme za kupovinu kupaćeg jer nam se neki može činiti skroz kul, a za tri dana shvatimo da nam je ružan. A i grudi nam u tom periodu izgledaju bujnije, zar ne? To može biti varka kako nam stoji gornji dio.

Dok ga isprobavaš gledaš se samo na jednom svijetlu

Ako ti neće biti neugodno, najbolje bi bilo izaći iz kabine za presvlačenje i vidjeti kako kupaći izgleda i na drugačijem svijetlu. Obično se radi o totalno drugačijem svijetlu i osvjetljenju pa zato možemo dobiti potpuni utisak kako kupaći izgleda, stoji li nam dobro i pristaje li nam boja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje