INTERVJU: Sanja Jovićević Popović- Gluma je istina i ljepota

0
7447

Jedna od najuspješnijih i najljepših crnogorskih glumica govori za Modni ritam o radu u pozorištu, o snovima i glumi kao profesiji. Sanja Jovićević Popović je još kao student Akademije doživjela veliki uspjeh sa serijom Budva na pjenu od mora, gdje tumači glavni lik, a krajem prošle godine desila se i premijera predstave Čarobnjak iz oza u Gradskom pozorištu, u Podgorici.

– Imali smo fantastičan uspjeh, tako da sa radošću, odmah na početku, mogu da preporučim predstavu mladima a i odraslima, jer će nakon odgledane predstave svi otići svojim kućama sa osmijehom na licu i punije duše.

Nakon ogromnog uspjeha sa serijom Budva na pjenu od mora, posvetili ste se pozorištu. Zajedno sa Vašim kolegama sa klase igrate i predstavu Hormoni, gdje je bolja atmosfera?

Radujem se što je serija Budva na pjenu od mora doživjela ogroman uspjeh kod nas, a i u regionu. Želim svima nama glumcima i gledaocima što više ovako dobrih projekata. Kao član ansambla Gradskog pozorista radovala sam se početku rada na novoj predstavi Hormoni. Znala sam da će tema kojom se bavimo u našoj predstavi odlično komunicirati sa gledaocima, tako je i bilo na septembarskoj premijeri.

Radna atmosfera je bila podjednako dobra u radu na oba projekta samo su različite okolnosti u kojima radimo. Na seriji je ogromna ekipa ljudi, koristimo eksterijere i enterijere, a u pozorištu je stvar znatno drugačija, manje je ljudi, u zatvorenom smo prostoru i nekako smo više usredsređeni jedni na druge.

Šta je teže, i kolika je ustvari razlika spremati se za predstavu i za snimanje serije?

Ne posmatram ni jedno ni drugo kao teško, šta god da radim, ja se tome radujem. Kada je u pitanju rad pred kamerama ili u pozorištu, proces dolaska do rezultata je prilično različit, prije svega tu mislim na tehničke zahtjeve, ali ako govorimo o glumi proces do dolaska dobrog rezultata je skoro uvijek isti.

Koliko je uspjeh koji ste doživjeli još kao student Akademije uticao na Vaš život uopšte?

Mislim da bi moj život bio prilično isti i da nije bilo tog uspjeha, i dalje bih bila srećna, radovala se životu i uživala u njemu kao i sad.

Šta je najteži dio Vaše profesije, i da li je olakšavajuća okolnost što se suprug i Vi bavite istim poslom?

Možda je najteži dio nšse profesije konstantna izloženost javnosti, jer sve što uradimo ipak na kraju dobije neki sud onih koji nas gledaju. Zbog toga mi dajemo sve od sebe, a davati sve od sebe znači veliku potrošnju u psihičkom a i fizičkom smislu.

Naravno da je olakšavajuća okolnost što smo oboje glumci i iskustvo koje moj suprug ima  i savjeti koje mi daje, puno mi pomažu u radu na ulogama.

Da li glumac ponekad mora da glumi i u privatnom životu?

Mislim da je naša umjetnost iskljčcivo vezana za scenu, televiziju ili film. Termin gluma ili glumiti se u svakodnevnom životu vrlo često pogrešno koristi, ako se za nekoga misli da laže, folira, izmišlja, glupira – gluma ništa od toga nije, gluma je istina i ljepota.

Šta je Vaš najveći san? Sa kojim glumcima biste voljeli da sarađujete?

Moj san je da u životu radim dobre uloge sa dobrim glumcima, a nabrajanje svega toga zahtijevalo bi dva puna lista papira.

Da li pratite modna dešavanja i imate li omiljenog dizajnera? Šta volite da nosite?

Povremeno se informišem preko TV ili nekog dobrog kvalitetnog časopisa, ali moram priznati da ne trošim puno vremena i energije na te stvari. Ima puno sjajnih dizajnera kao što su Džon Galijano, Vivijan Vestvud, Tom Ford, Karl Lagerfeld i jšs mnogi drugi, a od naših mogu da spomenem Ivanu Murišić, Marinu Banović, Milenu Đurđić, Lazara Ilića. Ipak, najbolje se osjećam u trenerci i patikama, a dizajner nije bitan.

Farmerke, majice, trenerke, duksevi, jakne su komadi koje nosim najveći dio svog vremena. Postoje situacije kada mi prijaju i elegantni stilovi, onda se najradje odlučim za dobar smoking i dobre štikle.

Da li crvena i roza boja idu zajedno? Da li volite nakit i šta najčešće nosite?

Svaka boja, pa i ove dvije mogu da idu zajedno, samo je pitanje njihovog rasporeda i mjere. Što se nakita tiče može doći u obzir dobar prsten ili ogrlica, ostalo može a i ne mora.

Da li Vam se dopada kako se oblače mlade djevojke danas?

U principu nemam ništa specijalno da im zamjerim osim kada su pitanju petak i subota, tada primijetim ipak veliku količinu neukusa kako po pitanju šminke tako i po pitanju garderobe, sve bi to moglo da izgleda mirnije, diskretnije i šarmantnije. Možda mogu da ih posavjetujem da ono što vide na estradi pripada estradi a ne  ulici, restoranu, klubu, pozorištu, galeriji i tome slično.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje