INTERVJU: Nikola Masoničić – Želio bih da postanem glumac!

0
4494

Crnogorski model Nikola Masoničić koji je sasvim slučajno ušao u svijet modelinga, za naš portal govori o svom iskustvu i uspjehu na inostranom tržištu, prepričava anegdote sa snimanja spota poznate grupe Who See gdje je glavni akter i otkriva nam, koje žene spadaju među najljepšim na svijetu.

Kako i kada si počeo da se baviš modelingom?

Prije par godina moj prijatelj Dejan Senić iz Bubulj produkcije pozvao me da glumim u spotu etno grupe Zora za pjesmu Oj djevojko, oj ružice. Nakon spota smo napravili nekoliko fotografija i ubrzo me kontaktiralo par agencija iz regiona i tako je sve počelo. Onda sam se pojavio u spotu Flamingosa za pjesmu Srce i odlučio da hobi postane posao. Tako da sam, evo, već drugu godinu na inostranom modnom tržištu.

Da li je ljepše biti model ili maneken i da li su te dvije profesije uvijek povezane?

Svakako da su povezane, ali više uživam u ulozi modela. Za modne revije i fashion modeling obično se traže visoki i mršavi momci, a kako sebe vidim kao komercijalnog modela, više mi odgovaraju slikanja za kataloge, kampanje, kao i snimanja za reklame i spotove.

Snimio se spot sa grupom Who See za pjesmu Nemam ti kad koja je doživjela ogroman uspjeh. Kako je došlo do te saradnje? Postoji li neka anegdota sa snimanja?

Prije svega bih želio da se zahvalim Zoranu Markoviću – Zonju koji mi je dodijelio ulogu u spotu. Upoznala nas je naša zajednička drugarica Bojana Obradović par dana prije nego što je Zonjo došao u Bangkok, gdje je već planirao da snima spot, ali ne za Who See. Spletom okolnosti dolazi do promjene plana i saradnje sa kotorskom klapom, mijenja se scenario i na moje veliko zadovoljstvo Zonjo dodjeljuje meni mušku ulogu. Ni slutili nismo da će spot postići ovakav uspjeh. Prosto mi bude žao što sam opet na drugom kraju svijeta, što nisam u Crnoj Gori da uživam malo u tome. Anegdota je bilo svakodnevno. Od pronalaženja gospođe za završni kadar, koja je odmah pristala da glumi, preko vožnje tuk-tuka u kostimu rimskog vojnika, pa do traženja transeksualca po čuvenoj Nana ulici.

Da li u Kini može dobro da se zaradi od modelinga?

Recimo da je Kina najbolje azijsko tržište da se zaradi novac. Ima mnogo klijenata, raznovrsnih poslova. Ako je agencija dobra, balans će na kraju ugovora biti veoma pozitivan. S druge strane velika je zagađenost, potpuno drugačija kultura, kastinzi koji mogu da traju i po 12 sati, tako da su potrebni čelični živci da bi se mirno dočekao taj kraj ugovora.

Šta ti u tvom poslu najteže pada?

Rastanak. Na stranu svi kastinzi, loši poslovi i jezičke barijere sa kojima se srijećemo svakog dana, najteže mi pada kada odlazim. Obično ugovori traju tri mjeseca, i u tom kratkom periodu upoznaš drage ljude i taman kad je druženje najbolje dolazi vrijeme za novi ugovor, novu destinaciju i onda ko zna kad, ko zna gdje.

 

Može li se živjeti od modelinga u Crnoj Gori, Srbiji i regionu uopšte?

Iskren da budem, ne znam. Modeling mi je, dok sam bio kod kuće predstavljao hobi, nikada ga nisam doživljavao ozbiljno. Bez obzira na to, mislim da nema mnogo poslova, klijenti i tržište se brzo zasite tvog lika, tako da bi i zarada bila kratkog daha.

Koliko ti je ljepota pomogla u životu?

U poslu kojim se trenutno bavim svakako da mi pomaže. Smatram da je izgled bitan, ali to je samo jedan segment ličnosti. Ukoliko želim biti uspješan u ovome čime se bavim, samim tim i u životu, potrebno je mnogo više od toga.

Koje žene su najljepše na svijetu i zašto?

Sad ako odgovorim da to nisu Crnogorke, ne smijem se kući vraćati (smijeh). Šalu na stranu, smatram da žene na našim prostorima spadaju u sami vrh svjetskih ljepotica. Mnogo puta sam čuo od modela koje upoznajem na putovanjima: “Jao čovječe bio sam u Beogradu, kao na modnoj pisti” ili “Ljetovao sam u Budvi, sve te djevojke, da li to postoji?!” Ali nikako ne bih mogao da izostavim egzotičnu ljepotu Južnoamerikanki kao i predivnih Tajlandjanki.

 

Koja je tvoja najveća želja u karijeri?

Jedna od želja je da odem u Ameriku i oprobam se u glumačkim vodama. Nadam se, da će se želje i mogućnosti uskoro poklopiti, i da ću sredinom sljedeće godine biti u Gradu anđela.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje