INTERVJU: Lazar Ilić – Moda ne trpi formate i okvire

0
3685

Vrlo mlad izborio se za visoko mjesto u modnom svijetu i važi za jednog od najambicioznijih i najuspješnijih kreatora Crne Gore. Popularni Lazar Ilić svojim prethodnim kolekcijama pobrao je samo pohvale, a nedavno je predstavio i svoju prvu kolekciju obuće Hunt by Lazar Ilić. U intervjuu za naš portal govori o svojim počecima, stilu i crnogorskoj modi.

Odakle potiče ideja za cipele?

Ideja je potekla sasvim slučajno i to jednog popodneva u jednom beogradskom restoranu nakon moje revije u Beogradu. Pogledao sam napolje i rekao svom bliskom saradniku Milanu Popoviću:”Mogao bih da kreiram cipele”. On se na to nasmijao i rekao da sam lud. Ali evo, nekoliko mjeseci kasnije dobili smo rezultate tog mog ludila..

Koliko dugo si radio na kolekciji obuće i u čemu si najviše uživao?

Na kolekciji obuće radio sam od kraja aprila do jula ove godine. Puno crteža, neprespavanih noći, pisanja, brisanja, cijepanja i ponavljanja uloženo je u ovih deset modela cipela. A uživao sam u momentu kad sam gotov proizvod uzeo u svoje ruke.

Kakve djevojke treba da nose tvoje modele?

Ne bih se ograničavao na neku životnu dob, jer moda ne trpi formate i okvire. Ukoliko se svaka žena koja drži do sebe, bez obzira na godine, pronađe u nekim od mojih cipela, ja ću biti srećan.

Veoma mlad si postao kreator i za kratko vrijeme doživio uspjeh. Šta je tačno bila tvoja odskočna daska i kako je tvoja kreatorska priča počela?

Hvala za ovo mlad, ali Britni Spirs je bila milionerka sa samo 18 godina (smijeh). Oduvijek sam znao da ću biti ovo što jesam, jer sam kao mali, na pitanje Šta ćeš biti kad porasteš? odgovarao sa – Biću Lazar Ilić. Prelomni trenutak je kada svoje želje priznate sebi, napišete ih na papir i počnete da ih ostvarujete bez obzira šta ljudi mislili o tome. Tako je sve počelo.

Jedan si od napriznatijih modnih poznavalaca u Crnoj Gori, kako komentarišeš Crnogorke i njihov stil?

Crnogorke imaju smisla za modu i stil, ali se većina njih još traži, što je dobro, jer se tako stvara identitet koji je sa godinama prepoznatljiv. Tako se na ulicama bilo kog grada svijeta može prepoznati žena iz Pariza, Londona, Rima ili Njujorka.

Koja je formula za dobar stil?

Ne postoji formula za stil. Ne možete postati osoba od stila prateći modni trend i aktuelne dizajnerske krpice. Svaka osoba to ima više ili manje u sebi, a samo oni koji spoje balans duha i tijela sa komadom odjeće koji ih čini srećnim, dobiju epitet modne ikone. Nema pravila, nekad je 50 eura dovoljno, a nekad 50.000 eura malo.

Koja svjetska manekenka bi bila pravi promoter tvog brenda?

Ako moram da izaberem jednu, onda neka to bude Karla Bruni. Mada, iskreno bih volio da ambasadorke mog brenda budu neke obične žene koje vidimo na ulici, u parku sa djecom, restoranu, banci. Svako može biti zvijezda na jedan dan, tim se Lazar Ilić vodi već nekoliko godina i kao što vidite opstaje, sve je stvar odluke, a vrijeme za nove cipele je uvijek zar ne? (Smijeh)

Koji je tvoj slijedeći korak u karijeri i šta dalje da očekujemo od Lazara Ilića?

 Želje se ne govore na glas. Riječi se zaborave, djela ostanu, tako da ćete znati sve sigurno kada za to bude vrijeme.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje