INTERVJU: Lana Trampus – Torbe od papira će biti MUST HAVE svake žene

Lana Trampus, modna dizajnerka sa zagrebačkom adresom. Po struci je ekonomista. Ipak, oduvijek je željela da se iskuša u privatnom poslu, te je nakon dugo razmišljanja odlučila stvoriti svoj vlastiti brend.

0
1482

Otkud ideja?
Ideja mi je sinula totalno slučajno, u razgovoru sa bivšom koleginicom. Krenula sam proučavati proces izrade, te time pokušala napraviti svoju prvu torbu. Iznenađujuće, ispala je prilično dobro. Zaljubila sam se na prvi pogled i rekla sebi, to je to, idemo u realizaciju ideje.

Koliko traje izrada jedne takve torbe?
Izrada torbe je dugotrajni proces koji traje 20 sati. Koraci pri izradi su rezanje papira na određenu dimenziju, zatim slijedi plastifikacija istih. Papiri se presavijaju i umeću jedan u drugi kako bi dobili dugačku traku. Izrađene trake se naposljetku spajaju. Poslednji korak je bušenje rupa gdje se stavlja ukrasni lanac. Pri izradi svake torbe, klijent bira boju i oblik te na taj način stvara svoju unikatnu torbu.

La Tramp torbe su čvrste i vodootporne. Nema bojazni od ljetnjeg pljuska ili jesenje kiše. Odakle crpite inspiraciju?
Inspiraciju crpim od svuda. Gdje god se okrenem, naviru ideje. Imam puno planova i zamisli u glavi, ali kada si sam, teško je sve odjednom realizovati. Zato idem polako, korak po korak, te samim tim guram naprijed. Ovo je vrlo maštovit i inspirativan posao, mašta radi 100 na sat i samim tim dolaziš do bezbroj ideja.

Mladi brend, da li su teški počeci?
Mogu reći da je La Tramp, jako mladi brend, svega pet mjeseci na tržištu. Kako se kaže, svaki početak je težak, pa tako i moj. Upornost, konstantan rad, pozitiva i malo sreće je recept uspjeha. Držim se toga i nadam se da će uroditi plodom.

Kakva je kolekcija za sezonu jesen/zima?
Kolekcija pod nazivom N1 začinjena je novinskim i notnim dezenom, uz koje se mogu naći i pastelne boje koje odišu jednostavnošću i glamurom.
Osim predstavljenih modela torbi, žustro pripremam nove modele koji će biti “must have” komadi za svaku urbanu ženu.

Planovi za budućnost?
Uh, imam puno planova za koje se nadam da će se realizovati, ako ne svi, barem dio njih. Cilj mi je plasirati brand La Tramp i na strano tržište, tačnije u zemlje EU. Pošto sam veliki ljubitelj Holandije, Amsterdama, zemlje i grada koji je prepun umjetničkih duša i predivnih ljudi, počela bih sa plasmanom od tamo. Veliki je to korak, ali ću biti istrajna da se što prije ostvari.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje