INTERVJU: Katarina Hadžić – Važno je da ostanemo dosledni svom stilu

0
2555
Na nedavno završenom Balkan Art Fashion Event-u predstavila si svoju novu kolekciju. Kakvi su utisci?

Veoma sam zadovoljna kako je sve prošlo. Organizacija je bila odlična, a osjećaj kada podijeliš ono što si stvarao sa ostalima je fenomenalan.

Šta je inspiracija za novu kolekciju i kakvim ženama je namijenjena?

Cvijeće, proljeće, boje…

Namijenjena je svima koji žele da se osjećaju ženstveno, romantično. U kolekciji su namjerno izmiješane svečane haljine, sa onima koje mogu da se nose i u nekim manje svečanim prilikama.
Primjećujem, da u tvojim kolekcijama preovladavaju nježne boje. Da li od tebe u budućnosti možemo očekivati eksperimentisanja i sa drečavim bojama?
Mislim da da. Za sada se uvijek vraćam na pastelne i nježne boje, ali vjerujem da ću sa bojama ipak eksperimentisati.
Kako je Katarina ušla u svijet mode?
Ne znam kako bih to opisala, bilo je spontano i korak po korak. Oduvijek me je privlačilo sve u vezi sa modom. Od volontiranja u organizaciji, do predstavljanja svojih kolekcija. Svakako je vrijedjelo imati viziju i biti uporan.
Šta je danas najveći problem mladih dizajnera?
Teško je istaći se u početku, ali mislim da događaji kao BAFE mnogo znače mladim dizajnerima kao što sam ja. Mislim da je veliki problem u početku i novac, mnogo toga treba uložiti prije nego što možete da prodajete svoju garderobu.
Kako komentarišeš veliki broj modnih dizajnera na domaćoj sceni? Koliko je teško izdvojiti se i biti prepoznatljiv?
Svako ko ima nešto posebno naći će svoje mjesto u svijetu mode. Važno je ne odustajati i pratiti svoj stil. Mislim da je najvažnije za mlade dizajnere da ne padaju pod uticaj drugih, jer će im baš to pomoći da budu prepoznatljivi i da se ostvare kao dizajneri.
Kakvi su tvoji dalji planovi?
Uskoro ću početi da radim na sljedećoj kolekciji, kako bi bila spremna na vrijeme.

Voljela bih da učestvujem na još nekim događajima, i da predstavim svoje kolekcije što većem broju ljudi. Svakako ću raditi na tome.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje