INTERVJU: Jelena Đorđević – Pjesma OPUSTI SE nas tjera na ples

Od svoje pete godine se bavi muzikom, kao dijete možda aktivnije nego danas, ali talentovana i uvijek nasmijana Jelena Đorđević ovih dana je u žiži javnosti zbog nove, potpuno drugačije pjesme koju je snimila. Za Modni Ritam govori o novoj saradnji sa Maniacs timom, o svojim snovima i planovima, a otkriva nam i do kada će se prezivati Đorđević. 

0
2292

Kako je došlo do saradnje sa MANIACS team-om i koliko ste dugo pripremali pjesmu?

Upoznala sam Vukotu kada smo radili za novogodisnje praznike na Žabljaku. Nakon godinu dana mi je poslao pjesmu i pitao, da li bih sa njim, Strahinjom i LuckyStars timom snimila ovu pjesmu. Dopala mi se, skratili smo tekst i krenuli u snimanje demo snimka. Nisam zažalila.

Pjesma je bila gotova u kratkom roku, no planirali smo da je objavimo isključivo sa snimljenim videom i tu smo naišli na prepreke.

Pjesma Opusti se je potpuno drugačija od svega onoga što si do sada radila. Kakav je osjećaj?

Tako je, potpuno je drugačija. Iako sam za dansko tržište snimala pjesme drugačijeg zvuka, ovo je nešto potpuno novo, kako za mene tako i za crnogorsko muzičko tržište. Prijala mi je ova saradnja, i vjerujem da će ova pjesma pokrenuti mnoge mlade ljude na ples. Nije bila pjevački previše zahtjevna, ali drago mi je da sam snimila nešto ovakvo.

Balade ili brže pjesme?

Ako pitate ljude koji me poznaju – rekli bi vam balade, duge haljine… Na to smo navikli i to sam ja. Međutim, imam tu crtu, da se i ja malo mrdnem, da i ja malo skočim i zaigram, i pozovem na ples. Zato je ova pjesma bila idealna prilika za tako nešto.

Dugo smo čekali novu pjesmu. Zašto Jelene neko vrijeme nije bilo na muzičkoj sceni? 

Jelena se posvetila studijama, master studijama. U međuvremenu sam radila kao profesorica u muzičkoj školi Andre navarra, zatim kao urednica TV 777, a sada radim u Ministarstvu kulture. U međuvremenu sam pravila pauze, ali i povremeno radila, pjevala, bilo je tu dosta svirki. Već neko vrijeme radim sa Atlas bendom, pa su nastupi pojačani i često nastupamo. Za doček Nove 2016. i naredne dvije večeri nastupamo na Salašu 23 u Podgorici. Radno je stalno, pjeva se pjeva (smijeh).

Kako provodiš slobodno vrijeme?

Kada radiš i studiraš u tri grada i dvije države, pritom ti je vjerenik u Tivtu, i ideš na folklor, i imaš psa – vremena nema puno. No, trudim se da ga provedem sa pomenutim muškarcima, da odmaram, odmaram, odmaram ili pogledam dobar film sa najboljim drugom ili drugaricama. Ako pak imam malo više slobodnog vremena, onda PUTOVANJE!

Šta misliš o stilu oblačenja tvojih sugrađanki?

Podgoričanke su uvijek bile i biće kao sa modne piste. Mi imamo dobar modni ritam, sve smo lijepe, ne samo u Podgorici, već i u mnogim gradovima Crne Gore. Ponosna sam što poznajem i viđam kreativne djevojke i žene, njegovane i lijepe, i najvažnije – nasmijane. Nasmijane Podgoričanke su naj,naj! Mada malo smo prgave, pa se to ne viđa tako često (smijeh).

Foto: Risto Božović

Koliko su veliki snovi koje želiš da ostvariš?

Za mene su to najveći snovi. Zdrava porodica koju imam i koju ću uskoro zasnovati, sreća sa njima. Što se karijere tiče i muzičke i profesionalne – tu ću se truditi, graditi, usavršavati, koliko god mogu. Snovi su na dohvat ruke, samo ih treba čvrsto ispružiti i ne plašiti se.

Foto: Jasna Prolić
Foto: Jasna Prolić

Još koliko dugo ćeš se prezivati Đorđević? 

Prezivaću se Đorđević do 17. septembra 2016. godine. I jedva čekam. Vidače, volim te!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje